Balhé a belvárosban

Győr+ Illusztráció: depositphotos.com
2024.06.18. 10:27

Dulakodás történt még 2023 áprilisában a győri belvárosban. A verekedő páros egy kirakatot is betört, a rendőrség garázdaság vétsége miatt indított eljárást.

„A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki fényes nappal Győr belvárosában esett neki társának. A vádirati tényállás szerint a 19 éves férfi 2023 áprilisában találkozott össze két ismerősével Győr belvárosában. Beszélgetni kezdtek, ennek során azonban a két férfi számon kérte a terheltet, amiért egyikőjük kabátzsebébe nyúlt.

Az elkövető ekkor sietve távozni akart, azonban a két férfi utánament, és folytatták a számonkérést. A terhelt ekkor, hogy a beszélgetést lezárja, ököllel, több alkalommal megütötte az egyik férfit, aki próbált védekezni a támadások ellen. Eközben társa is igyekezett az agresszív elkövetőt távol tartani barátjától. A dulakodás során a felek az utca közepéről a széle felé sodródtak, és eközben egy bolt kirakatának is nekiestek, ami ki is tört, ezzel 150 000,- Ft kár is keletkezett. A bántalmazás során a sértettnek sérülése nem keletkezett. Az ügyészség a terheltet garázdasággal vádolta meg. Vele szemben két év szabadságvesztés is kiszabható.

Az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni” – áll a rendőrség közleményében.

Illusztráció: depositphotos.com