14 milliós lakóutca felújítás

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos
2024.06.18. 11:55

14 millió forintból újul meg egy szigeti lakóutca, erről számolt be a győri útkezelő szervezet igazgatója. Máthé-Tóth Péter kiemelte, az Alpár utca felújítása régóta szerepelt a feladatok között, de csak most tudták beilleszteni az éves költségvetésbe. A nagy meleg ellenére a szakemberek gőzerővel dolgoznak a több, mint száz méter hosszú lakóutcában, ahol napokon belül egy modern, 21. századi lakókörnyezetet vehetnek birtokba az ott élők.

Régóta vártak már az itt élők, hogy végre megújuljon az utcájuk. Egy újabb győri lakóutcát modernizálnak Győrben, ezzel is rácáfolva arra a kijelentésre, hogy abbamaradt volna a városban a lakóutca program. Az Alpár utcát 14 millió forintból teszik rendbe.

”Az idei költségvetésünkben nyílt arra lehetőség, hogy felújítsuk ezt a 150 méter hosszú lakóutcát. Az Alpár utcában korábban a vízelvezetés már elkészült, előttünk, a tavaszi időszakban pedig az MVM cserélt vezetékeket itt, mi most 70 tonna speciális aszfaltot dolgozunk be, jelenleg a szintezés zajlik, de utána azonnal az aszfaltréteg is a helyére kerül” – mondta Máthé-Tóth Péter.

Az Alpár utcai munkálatokkal párhuzamosan más helyeken is zajlanak fejlesztések, ezek állásáráról is beszámolt az útkezelő vezetője.

”A Sokorópátkai utcában az érdemi munkával végeztünk, most kisebb utómunkák zajlanak, de ezek is elkészülnek néhány napon belül, a ménfőcsanaki Ecker János utcában is jól haladunk, ott 1 hónapon belül jöhet a műszaki átadás, de a Török István utcában, a tankerületi központ udvarán is szépen halad a több mint 50 parkolóhely kialakítása” – tette hozzá az útkezelő igazgatója. Az igazgató hozzátette, az idei városi költségvetésben a korábbi képest jóval több forrás áll rendelkezésre, így a következő időszakban számos más, régóta várt és tervezett utas beruházás is meg tud majd valósulni Győrben.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #fejlesztés | #Győr | #híradó | #közlekedés | #útfelújítás |