Dr. Dézsi: Győriek vagyunk, az az érdekünk, hogy fejlődjön a város!

P. Csapucha Adrienn Fotó: Vig Norbert
2024.06.19. 09:26

A következő három hónapban is tovább folytatódik a munka, és a jövőben is a város érdekeit szolgálja majd dr. Dézsi Csaba András, ősztől már képviselőként – erről is beszélt a vizitelő, regnáló polgármester a Győr+ Rádió Juice című műsorában szerda reggel.

Hosszú kampányidőszak után a választás eredményről kérdezték elsőként a műsorvezetők vendégüket. „Ezúton is szeretnék gratulálni Pintér Bencének. Nagy feladatot kap, sok sikert kívánok a munkájához. Az elmúlt 4 és fél évben felépítettünk egy városstratégiát, elindítottunk egy megtisztulást a közéletben, egy polip uralta a várost, ettől sikerült megszabadulnunk. Minden ötletet ami Győr érdekeit szolgálja azt a fideszes képviselők támogatni fogják, ez a kötelességünk, hisz mi győri gyerekek vagyunk, fontos számunkra, hogy fejlődjön a város” – ismertette a regnáló polgármester. Nem pártérdekek mentén, hanem a város érdekében fog működni a frakció, és semmiképpen nem akarják a pozitív döntéseket hátráltatni, sokkal inkább minden előremutató projektet támogatni. „Őrizzük továbbra is az értékeket!” – tette hozzá dr. Dézsi.

A városvezető elmondta: elemeznie kell a polgármester választás eredményét, egyúttal megköszönte mindazoknak a támogatását, akik rá tették le a voksukat. „A választás végeredményének az elsődleges oka, hogy Borkait betolták trójai falóként, ami kicsit megtévesztette az itt élőket, hiszen egy Borkai-Dézsi párharcként volt beállítva a választás. Hiba lenne, ha az ember önmagában nem keresné az okokat, át kellett gondolnom, mit hibáztam, mit rontottam el. Pintér Bence a polgármester, ezt elismerjük és támogatni fogjuk a munkáját” – emelte ki a műsorban a polgármester.

A következő három hónap kapcsán úgy fogalmazott dr. Dézsi, hogy ő nem fog megváltozni, továbbra is a városáért dolgozik, munkás időszak következik, ugyan úgy ellátja a feladatait ahogy eddig is. „Előkészítjük a közgyűlést is, folyik a munka, nyilván ez egy speciális helyzet, de megy a napi ügymenet, intézzük tovább a teendőket, amiket elkezdtünk, például a vasútállomás melletti S kanyar is készül, zajlanak az útfelújítások, de tovább tárgyalok a MÁV-val is, hogy az akadálymentesítés elkészüljön” – ismertette. Dr. Dézsi úgy véli a megválasztott polgármesternek a többi között nagy feladata lesz a kapcsolatépítés is, hogy tárgyalásokat tudjon folytatni potens, országos vezetőkkel.

Az utóbbi időben a szociális ágazatban megtörténtek a béremelések, csakúgy, ahogy a különböző önkormányzati és közművelődési intézményeknél is. Az ígéreteket a jövőben is betartja dr. Dézsi Csaba András, így a Győr-Szolban és a kulturális intézményeknél bejelentett béremelés fejlesztést is megvalósítják.

Beköszöntött a kánikula, ezért a viziten a városvezető mindenkinek felhívta a figyelmét arra, hogy naponta legalább 3 liter vizet fogyasszon el, amit nagyon egyszerű beiktatni, ha óránként megiszunk egy pohár vizet.

Hallgatói kérdésre reagálva dr. Dézsi elmondta, sajnos Győrben is kiléptek a medrükből a folyók, ami magával hozta a szúnyoginváziót is, de zajlik a biológiai gyérítés, a Győr-Szol intézi a munkálatokat. Egy másik kérdésre reflektálva a polgármester ismertette, hogy a hatodik fűnyírási kört végzik a szakemberek, a korábbi években ez a szám júniusig csak négy volt, de a jelentős csapadékmennyiség miatt lényeges több a fűnyírási feladat a városban.

Hőségnél maradva a győri fürdő nyitányáról is szólt a regnáló polgármester. „Leültünk a fürdő üzemeltetőjével és kértem, hogy a győrieknek járó 40%-os kedvezményt emeljék fel 50%-ra, de kértem azt is, hogy a kiváltott RQ főkártyákhoz kapjanak a fürdőzők egy napi jegyet!”

Uszodák kapcsán megemlítette dr. Dézsi azt is, hogy a Magyar Vilmos Uszoda felújításával, valamint az Aqua Sportközpontban elvégzett munkák után szerencsére sok fürdőzési lehetősége van a győrieknek és a városba érkezőknek.

„Győrben csúcson van a sport, rengeteg eredményt értek el a klubok és profi sportolók, ráadásul fantasztikus fejlesztéseket sikerült megvalósítanunk. Minden eddiginél nagyobb sikereket ért el a győri sportélet, ami idén csúcsosodott ki, bízunk benne, hogy a jövőben is jönnek majd az eredmények!”

Dr. Dézsi Csaba Andrásra rengeteg feladat vár a következőkben is, erről is beszélt a Győr+ Rádióban.A kardiológiai osztályt vezetem továbbra is, ami nagy feladat, nagy kihívások előtt állunk, de kiváló munkatársaim vannak, kiváló korfával és rengeteg okos, fiatal tehetséggel dolgozunk együtt. Az egyetemen pedig a kuratórium tagja vagyok, a campuson nagyon sok fejlesztés elindult, az orvosképzés, kutatás és rehabilitáció területén is zajlanak előremutató tervek, fejlesztések. Az egészségügyi ellátásban nagy szerepet szeretne vállalni a Széchenyi István Egyetem, ez szakmai kérdés. Nagyjából három könyvet kell megírnom a következő egy évben, de természetesen szeretnék a feleségemmel és a családommal is foglalkozni, és nem feledkezünk meg az állatmentésről sem. Át kellett gondolni az életünket, de nincsenek véletlenek, nekem megadatott, hogy négy és fél évig lehettem Győr polgármestere, amiért nagyon hálás vagyok, ezúton is köszönöm, hogy bíztak bennem!”

A teljes adás már visszahallgatható:

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka