Két új igazolást is bejelentett a Gyirmót

Győr+ Fotó: Gyirmót FC Győr
2024.06.20. 15:13

Katona Mátéval és Miknyóczki Ádám erősíti a keretét a Gyirmót FC Győr.

A klub két plusz egy éves megállapodást kötött Katona Mátéval. A soproni születésű labdarúgó az U-15-ös korosztálytól a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián nevelkedett. A védelem jobb oldalán és a középpályán is bevethető játékos később az MTK színeiben is mutatkozott be az OTP Bank Ligában 2016-ban. 2021 nyarán Máté a Ferencvároshoz igazolt, ahonnan kölcsönbe került a Soroksárhoz. A 2020–2021-es idényben húsz mérkőzésen két gólig és egy gólpasszig jutott a Soroksár színeiben a másodosztályban.

Katona Máté (Fotó: Gyirmót FC Győr)

Az ezt követő idényben Katona a labdarúgó NB I második helyén végző Kecskemétben játszott kölcsönben, innen került vissza Soroksárra. A 27 éves játékos eddig 95 mérkőzésen lépett pályára a másodosztályban és 68-szor szerepelt az első osztályban. Az élvonalbeli rutinnal is rendelkező labdarúgó az előző évet a Soroksár SC csapatánál töltötte, ahol meghatározó tagja volt csapatának, hiszen 22 mérkőzésen kezdőként, valamint 2 alkalommal csereként lépett pályára.

Miknyóczki Ádám (Fotó: Gyirmót FC Győr)

Miknyóczki Ádám személyében 21 éves, de már az MTK Budapest színeiben az élvonalban is több alkalommal pályára lépő támadóval kettő plusz egy éves szerződést a gyirmótiak. A Sándor Károly Labdarúgó Akadémián nevelkedett labdarúgó az előző félévben a másodosztályú PMFC csapatában szerepelt kölcsönben.

Kapcsolódó témák: #Gyirmót FC | #labdarúgás | #NBII |