Búvársport – A magyarok 15 érmet szereztek a junior Eb-n!

Győr+
2024.07.04. 12:11

Tizenöt magyar érem a Litvániában megrendezett junior uszonyosúszó Európa-bajnokságon. A Magyar Búvár Szakszövetség (MBSZ) információi szerint a Klaipėdában megrendezett kontinensbajnokságon a magyar küldöttség hét arannyal, öt ezüsttel és három bronzzal zárt.

Turucz Zoé  az 50 méteres uszonyos gyorsúszásban világcsúcsot ért el 21.48 másodperces idővel. A fiatal magyar tehetség az 50 mellett a 100-as távot is megnyerte. Kovács Megyer Európa-bajnoki címet szerzett 400 méteres búvárúszásban, valamint a felszíni kategóriában 400, 800 és 1500 méteres távon. A hetedik magyar aranyérmet Mayer Dávid gyűjtötte be 50 uszonyos gyorson.

Magyarország a hét arany-, öt ezüst- és három bronzzal az éremtáblázat 2. helyén végzett a görögök mögött.

Dr. Gémesi György szerint a magyarok ismét bizonyítottak ebben a sportágban. A Magyar Búvár Szakszövetség elnökének – májusi megválasztása óta – ez volt az első világversenye. „Korábbi sportvezetői munkám során többször érzékeltem azt az erőt, ami ebben a sportágban van. Most, az MBSZ elnökeként fantasztikusnak tartom, hogy a fiataljaink ismét bebizonyították, hogy a világ élvonalába tartoznak. Most, akik sikereket értek el, a jövőben értük fogunk szorítani a nagy világbajnokságokon, illetve Világjátékokon” – összegzett a Magyar Búvár Szakszövetség elnöke. 

Forrás: Magyar Búvár Szakszövetség

Kapcsolódó témák: #búvárúszás |