Szürke harcsa jóasszony módra

Győr+ Fotó: Győr+ Média
2024.07.07. 09:32

A Magyarországon régóta népszerű, klasszikus halételek, a halászlé, a sült hekk, vagy éppen a rántott ponty mellett érdemes kipróbálni új halas recepteket is. Erre biztat mindenkit Kovacsics „Koksza” István, a Panír konyhafőnöke, aki most szürkeharcsa-steaket készít jóasszony módra. Az ízletes fogás magyaros jellegű, amit friss idényjellegű zöldségekkel, illetve friss fűszerekkel dobhatunk fel.

Hozzávalók 2 főre:

30 dkg szürkeharcsa-filé

15 dkg baconszalonna

20 dkg gomba

10 dkg zöldborsó

1 fej vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma

2-3 db koktélparadicsom

30 dkg burgonya

sertészsír

petrezselyem

Felkockázzuk a megpucolt burgonyát, forrásban lévő, sós vízbe tesszük. Ne hideg vízben kezdjük el főzni, mert különben könnyen szétfő. A hagymát csíkokra, szeletekre vágjuk. Következik a bacon, melyet szintén felcsíkozunk, felhevítjük a serpenyőnket, egy kanál sertészsírt teszünk bele, rádobjuk a szalonnát. Közben cikkekre vágjuk a gombát, a hagymát rátesszük a piruló baconre, fokhagymát is adhatunk hozzá, a végén kerül bele a gomba, picit sózzuk, borsozzuk. Már csak a zöldborsót és petrezselyemzöldet kell belekevernünk. Megszórjuk kb. fél kanál liszttel, jól átkeverjük. A serpenyőből kiszedjük a zöldségragut, egy darabka vajat dobunk bele, hozzáöntjük a megfőtt burgonyát, kicsit megpirítjuk, majd kiszedjük. Pótoljuk a zsiradékot vajjal és sertészsírral a serpenyőben, és elkezdjük sütni-grillezni a hal mindkét oldalán. Tálaláskor koktélparadicsommal díszíthetjük. Koksza-tipp: másféle hallal vagy akár csirkével is elkészíthetjük.

Az elkészítés a Panír adásában is megtekinthető itt:

Kapcsolódó témák: #gasztronómia | #Panír |