A Magyarországon régóta népszerű, klasszikus halételek, a halászlé, a sült hekk, vagy éppen a rántott ponty mellett érdemes kipróbálni új halas recepteket is. Erre biztat mindenkit Kovacsics „Koksza” István, a Panír konyhafőnöke, aki most szürkeharcsa-steaket készít jóasszony módra. Az ízletes fogás magyaros jellegű, amit friss idényjellegű zöldségekkel, illetve friss fűszerekkel dobhatunk fel.
Hozzávalók 2 főre:
30 dkg szürkeharcsa-filé
15 dkg baconszalonna
20 dkg gomba
10 dkg zöldborsó
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 db koktélparadicsom
30 dkg burgonya
sertészsír
petrezselyem
Felkockázzuk a megpucolt burgonyát, forrásban lévő, sós vízbe tesszük. Ne hideg vízben kezdjük el főzni, mert különben könnyen szétfő. A hagymát csíkokra, szeletekre vágjuk. Következik a bacon, melyet szintén felcsíkozunk, felhevítjük a serpenyőnket, egy kanál sertészsírt teszünk bele, rádobjuk a szalonnát. Közben cikkekre vágjuk a gombát, a hagymát rátesszük a piruló baconre, fokhagymát is adhatunk hozzá, a végén kerül bele a gomba, picit sózzuk, borsozzuk. Már csak a zöldborsót és petrezselyemzöldet kell belekevernünk. Megszórjuk kb. fél kanál liszttel, jól átkeverjük. A serpenyőből kiszedjük a zöldségragut, egy darabka vajat dobunk bele, hozzáöntjük a megfőtt burgonyát, kicsit megpirítjuk, majd kiszedjük. Pótoljuk a zsiradékot vajjal és sertészsírral a serpenyőben, és elkezdjük sütni-grillezni a hal mindkét oldalán. Tálaláskor koktélparadicsommal díszíthetjük. Koksza-tipp: másféle hallal vagy akár csirkével is elkészíthetjük.
Az elkészítés a Panír adásában is megtekinthető itt: