Egy-egy zivatar enyhítheti a forróságot

Győr+
2024.07.11. 06:15

Tombol a kánikula, ameddig a szem ellát, hőséget jeleznek... Továbbra is arra kérünk mindenkit, hogy vigyázzon magára és figyeljen másokra is!

Csütörtökön a napos-gomolyfelhős időben elszórtan, nagyobb számban a Duna-Tisza közén és az Északi-középhegységben alakulhatnak ki frissítő záporok, zivatarok. Nyugaton megélénkül az északias szél, máshol csak zivatarok környezetében támadhat fel a légmozgás. Hajnalban 17-24 fok várható, délután pedig 31-40 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

Pénteken is forrón süt le ránk a nap, a nagy melegben azonban ismét megnövekszenek a gomolyfelhők. Frissítő záporok, zivatarok főként északon, északnyugaton fordulhatnak elő. A déli, délkeleti szél többfelé élénk, északnyugaton erős lehet. Hajnalban 18-25, napközben 34-40 fokra számíthatunk.

Szombaton még tovább fokozódik a hőség. Az Alföldön többfelé 38-41 fokig emelkedik a hőmérséklet, és csak északnyugaton lehetnek 30-35 fok közötti maximumok. Záporok, zivatarok helyenként ismét kialakulhatnak. Nyugaton az északnyugati, keleten a délies szél lesz élénk, néhol erős.

Vasárnap egy hidegfront enyhíti kissé forróságot. Nyugaton már 28-32 fok közé esik vissza a hőmérséklet, míg délen, délkeleten még 36-39 fokos forróság várható. Helyenként záporok, zivatarok előfordulhatnak. Az északnyugati szél többfelé élénk, erős lesz. – írja az idokep.hu.

Kapcsolódó témák: #hőségriadó | #időjárás | #kánikula | #nyár |