Tart a forróság, egy-egy zápor, zivatar előfordulhat

Győr+
2024.07.12. 06:13

Továbbra is roppant magas hőmérsékletre kell számolni, amely megterhelheti a szervezetet. A záporok, zivatarok sem hoznak igazi felfrissülést. Mindenki vigyázzon magára, figyeljünk egymásra!

Pénteken is forrón süt le ránk a nap, a nagy melegben azonban ismét megnövekszenek a gomolyfelhők. Frissítő záporok, zivatarok főként északon, északkeleten és nyugaton, északnyugaton fordulhatnak elő helyenként. A déli, délkeleti szél többfelé élénk, északnyugaton erős lehet, zivatarokat pedig továbbra is kísérhetnek viharos lökések. Hajnalban 18-25, napközben 33-40 fokra számíthatunk.

Szombaton egy gyenge hidegfront hatására nyugaton, északnyugaton 30-35 fok közé mérséklődik a forróság, máshol 36-40 fok várható. A napos idő mellett elszórtan alakulhatnak ki a délutáni, esti órákban záporok, zivatarok. A Dunántúlon egy-egy heves zivatar sem kizárt, amihez nagyobb méretű jég, szélvihar és felhőszakadás társulhat. Itt az északnyugati, a Dunától keletre a nyugati-délnyugati szél lehet többfelé élénk, néhol erős.

Vasárnap nyugaton és északon egy hidegfront enyhíti kissé forróságot. Itt 30 és 34 közé esik vissza a hőmérséklet, míg máshol 35-39 fokos forróság várható. Helyenként, ekkor elsősorban már a Dunától keletre záporok, zivatarok előfordulhatnak. Nyugaton az északi, máshol a nyugati-északnyugati szél támadhat fel időnként.

A jövő hét első napjaiban ismét fokozódik a forróság, perzselő napsütés várható, kedden az abszolút melegrekord is megdőlhet, akár 42 fokot is mutathatnak a hőmérők. Hétfőn csak néhol, kedden északon, északnyugaton elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar, és ezen a napon a légmozgás is többfelé feltámadhat. – írja az idokep.hu.

Illusztráció: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #hőség | #időjárás | #kánikula | #nyár |