Irány a strand!

J. Kovács Andrea Fotó: Ács Tamás
2024.07.12. 12:55

J. Kovács Andrea kolléganőnk jegyzete.

A víz földi életünk nélkülözhetetlen eleme. Víz nélkül nincs élet és biztosan nem véletlen, hogy sokunk számára a vizes élmények teszik tökéletessé a kikapcsolódást. A nyár pedig hosszú hetekig szinte tálcán kínálja a lehetőségeket.

Győri gyermekkorom legszebb emlékei közé tartoznak az uszodában töltött napok, csakúgy, mint a dunai strandolások. Napoztunk, fürödtünk, fürödtünk és napoztunk. Labdáztunk, kártyáztunk és rengeteget nevettünk. S mindig éhesek voltunk. Az otthonról hozott, zöldpaprikás, pecsenyezsíros kenyér ízét még most is érzem a számban.

Azóta sok minden megváltozott, de a Mosoni-Dunán, illetve annak holtágában, az Aranyparton ma is biztonságosan fürödhetünk. Az élményfürdőben kipróbálhatjuk a szódásszifon-csúszdát, ami minden bizonnyal párját ritkítja a világon. A városon kívül a közelben három szigetközi szabadstrandon pihenhetünk, Halásziban, Dunaszigeten, valamint a mosonmagyaróvári Itatón.

Nekünk, magyaroknak a nyár szinte egyet jelent a Balatonnal. A tó környékén az ezernyolcszázas évektől kezdett kialakulni a fürdőkultúra, ma egy forró napon akár háromszázezer ember is megmártózhat a zöldeskék vízben. Földrajzi fekvése, klímája, strandjai és zamatos borai egyszerre kényeztetik testünket-lelkünket. A tengerre vágyóknak sem kell nagyon sokat utazni, akár hat-hét órás autózás után úszkálhatunk a horvát Adriában.

Egyszóval, irány a strand! Használjuk ki a nyári napokat, hűsöljünk, pihenjünk vízparton!

Kapcsolódó témák: #jegyzet | #nyár | #strand |