Hamarosan átvehetik a lakók az új adyvárosi parkolókat

Győr+ Fotó: Vig Norbert
2024.07.12. 13:51

Adyváros és Nádorváros határán újabb parkolókat alakítanak ki. A lakossági felvetésre elindult kezdeményezésről korábban már beszámoltunk, a munkálatok lassan a végéhez érnek, az átadásra még azonban várni kell.

A Pedagógiai Szakszolgálat udvara kihasználatlan volt, erre figyelt fel egy lakó, aki a „Lépésről lépésre” polgármesteri program felhívására jelezte is ezt. A Török István utca 36., a Pedagógiai Szakszolgálat udvara elhagyatott, kissé kopár helyszín, ráadásul használaton kívül van. A szakszolgálatnak nincs rá szüksége, a telek városi tulajdon, a környéken pedig hosszú percekig tart a parkolókeresés, nem egyszerű helyet találni. Egy lakossági fórumon vetődött fel az ötlet, hogy az udvar akár szolgálhatna hasznos célt – írtuk 2023. szeptemberi cikkünkben.

„Győrben az elmúlt 4,5 évben több mint 1000 parkolót hoztunk létre, most már 1100 helynél tartunk, itt, ezen a területen 52 új parkolóhelyet alakítottunk ki” – mondta a helyszínen dr. Dézsi Csaba András. A kezdeményezés mellé állt a terület képviselője, dr. Szálasy László és a Győri Útkezelő Szervezet is – mutatott rá a polgármester. „Győrben az első három helyen lévő probléma közé tartozik a parkolás” – hívta fel a figyelmet dr. Dézsi Csaba András, aki külön megköszönte a területen dolgozók munkáját, hiszen a kánikula ellenére is dolgoznak folyamatosan.

Borsi Róbert kerületébe tartozik majd ez a városrész októbertől. Az önkormányzati képviselő elmondta, az általa képviselt kerület az egyik legkisebb a városban, ezen az átrajzolás sem változtatott, ugyanakkor a lakosságszámát tekintve megegyezik a többi kerülettel. Ugyanaz a lakosságszám, kisebb a terület, itt mindig nagy gondot jelent a parkolás kérdésköre – mutatott rá Borsi Róbert, aki azt is kiemelte: az elmúlt években rengeteg koncepciót valósítottak meg, és folyamatosan dolgoznak ezeken. Borsi Róbert azt is elmondta, hogy hamarosan kezdődik a Verseny utcai parkolók építése is.

Boncsarovszy Péter októbertől lesz képviselője Adyvárosnak. Mint kiemelte: remélhetőleg minden környéken lakónak lesz parkolóhelye, és dolgoznak azon, hogy biztonsági kamerákat is kihelyezhessenek a területre, ezzel is növelve a lakók biztonságérzetét.

TV-s szerkesztő: Pulai Sarolta

Kapcsolódó témák: #Adyváros | #híradó | #Nádorváros |