Trump elleni merénylet: a nagygyűlésen meglőtt néző azonnal meghalt egy szemtanú szerint

MTI Illusztráció: Pixabay
2024.07.14. 10:04

A szombati pennsylvaniai kampánygyűlésen történt, Donald Trump amerikai elnökjelölt elleni támadásban megölt néző azonnal meghalt, miután fejbe lőtték - állította egy az NBC News hírtelevízió által megkérdezett szemtanú.

Több lövést hallottunk, a mellettem lévő férfit fejbe lőtték, azonnal meghalt, és az emelvény aljához esett” – mondta Joseph, akinek csupán a keresztnevét adták meg. “Egy nőt az alkarján és a kezén találtak el. Onnantól kezdve elég kaotikussá vált a helyzet” – tette hozzá a nyilatkozó.

“Trumpot a fülén találták el, közvetlenül azelőtt, hogy a titkosszolgálat közbelépett volna” – mondta. A lövések először a nézőtéren ülőket találták el, mielőtt a volt amerikai elnököt megsebezték – fűzte hozzá. Szerinte az elhunyt áldozat a lövések útjában volt, a fegyveres és a volt elnök között.

“Az az érzésem, hogy a legtöbb ember először azt hitte, hogy ez egy vicc volt, tűzijátéknak tűnhetett. De amikor láttam, hogy (a merénylő) a férfit a fején, a nőt pedig az alkarján találta el, rögtön tudtam, hogy nem csak tűzijáték volt” – mondta Joseph, aki elmondása szerint hét csattanást hallott.

Egy másik névtelen szemtanú a CBS tévéhálózat riporterének kifejtette, megpróbált segíteni az egyik áldozatnak. „Valaki kiabált, hogy lelőtték, ezért odamentem, és közöltem: sürgősségi orvos vagyok, hadd segítsek” – mondta véres fehér pólóban az X közösségi oldalon széles körben elterjedt videón. Hozzátette, a férfi beszorult a padok közé, egy lövedék érte a fejét.

Korábban íruk:
Kapcsolódó témák: #Amerika | #Donald Trump | #merénylet |