Aranyparti nyár

Földvári Gabriella Fotó: MekliZ Fotóstúdió
2024.07.14. 20:51

Az Aranypart I. és II. is várja a fürdőzőket, a napozni, kikapcsolódni vágyókat. Mindkét helyszínen minden feltétel adott a felhőtlen szórakozásra.

Már az elmúlt hétvégén is megtelt élettel a Mosoni-Duna partja és a holtág mindkét oldala, napozók, úszók, családok, fiatalok, és a vízi sportok kedvelői vették birtokba a területet. A víz kellemes hőmérsékletű, 24-25 fok körüli, vízimentők vigyázzák a fürdőzők biztonságát.

Mindkét strand környezetét rendben tartja a Győr-Szol, mindkét helyszínen van lehetőség zuhanyozni és mosdóba menni. A gyerekeket játszótér, a sportolni vágyókat strandröplabdapálya várja.

Érdemes tudni, hogy mivel a SUP nem minősül strandeszköznek, így azt csak az előírásoknak megfelelő mentőmellénnyel lehet használni. Ottjártunkkor is sokan voltak a parton és a vízben is.

Kati öt- és kilencéves fiaival délutánonként biciklizik ki az Aranypartra, hogy két-három órát hűsöljenek, mozogjanak. „Kettőig dolgozok, begyűjtöm a gyerekeket és az adyvárosi panelból kitekerünk ide a zöldbe, a nyugodt, szép, hűs környezetbe. A fiúk úsznak, labdáznak, beszélgetünk, hozunk gyümölcsöt, limonádét, jól elvagyunk” – meséli az anyuka.

Klári néni 75 éves, szinte mindennap kisétál késő délután az Aranypartra, megmártózik, úszkál kicsit. „Kellemes itt lenni, ha már 24 fok feletti a víz, meg is mártózok. Mindig találkozok kedves emberekkel, ismerősökkel, elbeszélgetünk, és a kutyusokat is imádom nézni, ahogy szaladgálnak, vagy fürdenek a vízben” – mondja az idős hölgy.

A szabadstrand házirendje a biztonság érdekében előírja, hogy a szabadstrandra tilos motorkerékpárral és gépkocsival behajtani, illetve oda kutyát bevinni. Nem szabad tüzet gyújtani és üveget a vízbe vinni. A fürdőzőkre és a napozókra nézve veszélyes lehet a vízparton hagyott horog, ezért a szabadstrandok területén a horgászás is tilos!

Fürödni tilos!
Tilos fürödni az adyvárosi tározótóban, a József Attila-lakótelep területén létesített kettő tározótóban, az Iparcsatorna teljes hosszában, a Rába folyó mindkét felén, a bácsai vízáteresztő zsilip környékén (Holt-Duna-ágban), a pinnyédi híd győri hídfőjénél, a püspökerdei átvágás teljes hosszában, Újvárosban a Mákos-dűlői volt kavicsbányában, Gyirmóton a Marcalban, a bácsai bányagödrökben, a Holt-Marcalban (rabkerti tóban) és a győrszentiváni volt szabadstrandon. A Kovalter pihenőpark területe kizárólag napozásra használható.
Kapcsolódó témák: #aranypart | #Győr-Szol Zrt. | #strand | #strandszezon |