Testvérvárosi hírek

Győr+ Illusztráció: Pixabay
2024.07.15. 07:27

Filmfesztivál Colmarban, múzeumi események – mutatjuk testvérvárosaink főbb eseményeit az elmúlt időszakból.

Colmar

Számos program közül választhatnak a városban élők a nyáron. A Colmar Nemzetközi Fesztivál részeként például ingyenes koncerteket hallgathatnak meg az érdeklődők, de esti, szabadtéri filmvetítések is várják a kikapcsolódni vágyókat.

Csíkszereda

Július első szombatján, nem sokkal a székely népviselet napja után tartották az Ezer Székely Leány Napját. Az ünnepek célja közelebb vinni a helyieket nemzeti örökségükhöz.

Dunaszerdahely

A közeljövőben megújul Dunaszerdahely ikonikus épülete, a Kortárs Magyar Galériának otthont adó Vermes-villa.

A sikabonyi szépkorúak történeteire, gyerekkorára voltak kíváncsiak a szervezők a Sikabonyi estek programsorozat második alkalmán. A beszélgető- és előadói estekre sokan, leginkább az idősebb korosztály mutatott komolyabb érdeklődést.

Erfurt

Jóváhagyták az „Erfurti-tavak regionális fejlesztési koncepcióját”, amely megteremti az alapot a további várostervezéshez és az erfurti tavak fejlesztésére irányuló intézkedésekhez. A koncepció egyebek mellett 11 kulcsfontosságú intézkedést és 19 projektet vázol fel.

Ingolstadt

A közelmúltban rendezték meg az ingolstadti Bürgerfestet, amelyen Győr is képviseltette magát turisztikai standdal, valamint hivatalos delegációval is, melyet Szeles Szabolcs alpolgármester vezetett.

Poznan

Fennállásának 10. évfordulója alkalmából különleges programokkal készül a Croissant Múzeum. Az első látványosság, egy szabadtéri kiállítás, már megtekinthető a Kolegiacki téren.

Sindelfingen

Hamarosan újra indult a városi könyvtár HOT TO READ© kampánya. A nyári szünetben futó program célja, izgalmas könyveken keresztül garantálni a nyári olvasásélményt az érdeklődőknek.

Kapcsolódó témák: #Győr | #testvérvárosi hírek |