Győr+ Konyha

Téli szendvics

Fotó: Győr+
Szakra Zsófi
2019.12.13. 07:02

Közeledik az ünnepi időszak, ahol nem csak az ebédek és esti vacsorák, hanem a reggelik is lehetnek különlegesek. Jelige: Most ráérünk és szeretünk enni!

Olvasóim már tudják, hogy nemcsak az ízletes falatokról, hanem az egészséges hozzávalókról is gondoskodom az ételeimben. Bele kell csempészünk igazi ínyencek módjára a C-B-A vitamint a szervezetünkbe, ha már a D-vitamint nem lehet mással napsütés híján, csak a sütőtökkel.

A szendvicsekbe bármit belepakolhatunk. A sült hús az univerzális összetevő, ami mellé jöhet cékla, káposzta, azaz répafélék, sajtok és a finom szószok. Azt gondolom, inkább otthon fogyasszuk jóízűen ezeket a giga méretű finomságokat, mert nálam landolt már a szósz táska alján, ülésen és szőnyegen is, amikor utaztattam magammal a kevésbé megszokott összetevős szendvicseket. Ennek a verziónak pirítósból áll a köntöse, ráadásul vastag fehér kenyérből, hogy ne legyen túl száraz.

Tipp: Rozskenyérből vékonyabb szeletet vágjunk és olívaolajjal locsoljuk meg, hogy ne akadjon a torkunkon!

Bevásárló lista (2 szendvicshez):

Sült hús:

250 g csirkemell

1 ek olaj

2 ek Woechester szósz

1 kk tört rózsabors

2 ek bor

1 kk só

Szendvicshez:

4 vastag szelet fehér, kovászos kenyér

friss káposzta

rukkola

sajt

uborka

paradicsom

cékla

Szósz: görög joghurt

Elkészítés:

A hús pácát elkészítem egy üvegtálban, majd beleforgatom a húst. Minimum 1 órán át, maximum 2 napig állni hagyom benne. A szendvicshez a kenyereket megpirítom, még melegen teszem rá a kenyérszeletekre a sajtot, ezután a zöldségeket és a szószt, hogy összefogja. Forró serpenyőben hirtelen megsütöm a hús mindkét oldalát pirosra, majd lefedem és 10 percig párolom közepes lángon, páctól és vastagságtól függően. A szendvics közepébe teszem a serpenyőből, hogy a szaftja odafolyjon, kettévágom és a hideg reggelen jóízűen megeszem.

Kapcsolódó témák: #Szarka Zsófi Konyhája |