Lépésről-lépésre Szigetben is: elkészült az Alpár utca!

P. Csapucha Adrienn Fotó: Marcali Gábor
2024.07.15. 10:45

Mintegy 150 méteres szakaszon, a Radnóti utcától kezdődően júniusban startolt az Alpár utca felújítása. A kánikulában is terv szerint haladtak a szakemberek, így időben elkészült a mintegy 13 millió forintból megvalósult beruházás Szigetben. Szeles Szabolcs, a projektet bemutató sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: ahogy Győrben, úgy a városrészben is lépésről-lépésre haladnak a felújításokkal, figyelembe véve a lakossági igényeket, észrevételeket.

„Pici utcának tűnik, de a jelentősége annál nagyobb” – kezdte köszöntőjét a beruházás helyszínén az alpolgármester hétfőn reggel. Szeles Szabolcshoz önkormányzati képviselőként, az érintett körzetben immáron közel 90 utca tartozik, hiszen új utcák is nyíltak az elmúlt időszakban a területen.

„Lépésről-lépésre haladunk előre és rendszerben gondolkozunk a lakóutcáink tekintetében, de látni kell, hogy nem egyszerű a feladatunk, hiszen különböző mérettel és különböző problémákkal bírnak az utcák. A környék fejlesztését megterveztük, egy átgondolt stratégia mentén haladtunk.

Először, néhány évvel ezelőtt a Radnóti utca egy szakasza újulhatott meg, majd a szerviz út két lépésben, mellette parkokat alakítottunk ki, még a régi, használatlan játszótér helyén is. És ennek a felújítási folyamatnak a végpontja, az utolsó eleme volt az Alpár utcában történt rekonstrukció. Természetesen minden munkálatot az itt élők igényeinek figyelembevételével hajtottunk végre” – ismertette Szeles Szabolcs. Az alpolgármester egyúttal megköszönte dr. Dézsi Csaba András támogatását, valamint az útkezelő szervezetnek a tervezésben és a kivitelezésben tanúsított közreműködését is.

A hétfői bemutatón kiderült: egy gyors technológiának köszönhetően, 4-5 centiméter vastag aszfaltburkolatot kapott a meglévő pályaszerkezet. „Természetesen megtörténtek a megfelelő kiegyenlítések, szintbe helyezések, igaz ez a közmű fedlapokra is. Fontos kiemelnünk, hogy előttünk a gázszolgáltató a hozzá tartozó szerelvényezést is elvégezte. A fejlesztés bruttó 13 millió forintból valósulhatott meg” – emelte ki Szalipszki Csaba, Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezetének igazgató-helyettese.

Rengeteg terv van már most a további fejlesztéseket illetően. „Sajnos a Köztelek utca is rossz állapotban van, ennek a felújítására, kopóréteg cseréjére a megrendelés már megtörtént, jelenleg a gázszolgáltatóra várunk, hiszen közmű rekonstrukcióra is szükség van. Reményeink szerint még az idei nyáron elindulhat a beruházás, ez lesz a következő nagy lépés” – zárta a találkozót Szeles Szabolcs.

TV-s szerkesztő: Pulai Sarolta