Pihenőzóna és e-sport-aréna: idén sem volt EFOTT a Széchenyi István Egyetem nélkül

Győr+ Fotó: Ficzere Márk
2024.07.16. 16:26

Az ország legnagyobb hallgatói rendezvényén, az idén a velencei-tó-parti Sukorón megrendezett, július 13-án zárult EFOTT-on az esti szórakozási lehetőségek mellett számos nappali program kínált felfedezni valót a fesztiválozóknak. A kiállítók között a felsőoktatási intézmények is bemutatkozhattak a közönségnek: a győri Széchenyi István Egyetem pihenőzónává alakított dómja mellett különleges e-sport-arénával is várta a fiatalokat.

Ha összevetjük a hasonló kategóriájú és méretű magyar fesztiválokat, a nappali programok terén az EFOTT idén is kiemelkedett a mezőnyből. A szórakoztató aktivitások és sportjátékok mellett előadások, workshopok, pódiumbeszélgetések színesítették a kínálatot. A rendezvény Universum területén kaptak helyet az egyetemi, közéleti standok és a civil szervezetek sátrai. Az eseményre a Széchenyi István Egyetem nem csupán dómjával települt ki, hanem e-sporttal is színesítette a fesztiválozók mindennapjait.

„Egy chill zone-t alakítottunk ki, ahol a fesztiválozók napközben el tudtak bújni a nap elől. Egy nagy LED-falon filmeket vetítettünk nekik, miközben pihenhettek a klimatizált dómunkban. Emellett frissítő programokkal és fesztiválházassággal is készültünk számukra” – felelte érdeklődésünkre Lőrincz Gergő, az egyetem Pályaorientációs és Marketingközpontjának vezetője, aki több munkatársával, valamint a Hallgatói Önkormányzat tagjaival közösen dolgozott azon, hogy a résztvevők minél jobban érezzék magukat az intézmény kitelepülésén.

Fotó: Adorján András

„Nagy hangsúlyt fektettünk az e-sport-lehetőségekre, amelyek népszerűnek bizonyultak a hallgatók körében. Az érdeklődők az e-sport-arénában, illetve a kamionunkban kipróbálhatták szimulátorainkat és játékkonzolainkat, valamint egy drónfocijátékban is részt vehettek. Mindezek pályaorientációs célokat is szolgálnak, hiszen számos érdeklődővel beszéltünk, aki a jövőben nálunk szeretné folytatni tanulmányait. Természetesen sok jelenlegi hallgatónk is megfordult nálunk, itt otthon érezhették magukat” – tette hozzá Nagy Zsolt, a Széchenyi István Egyetem Sportegyesülete (SZESE) e-sport-szakosztályának vezetője.

Érdekesség, hogy a fesztiválon a Széchenyi-egyetem három hallgatója is fellépett előadóként: a jogász szakos Neubauer Zsolt (Vox Vortex) a DiákHitel rendezvénykonténer színpadán, a Kollégiumi Stúdió tagja, a közösségszervező szakos Varju Vilmos (BassCrowz) az Óbudai Egyetem standjánál, míg a kereskedelem és marketing alapképzésen tanuló Várnai Márton (Varning) a Jägermeister Bar közönségének zenélt. 

Fotó: Adorján András

Szöveg: Széchenyi István Egyetem

Kapcsolódó témák: #EFOTT | #fesztivál | #Széchenyi István Egyetem |