Női labdarúgó Eb-selejtező – Gyirmóton is legyőzték a magyarokat a törökök

MTI Fotó: MTI/Krizsán Csaba
2024.07.16. 20:48

A magyar női labdarúgó-válogatott 4-1-re kikapott a törököktől az Európa-bajnoki selejtező B ligájának hatodik fordulójában, így harmadikként jutott tovább csoportjából.

A magyarok az áprilisi odavágón 2-1-es vereséget szenvedtek Isztambulban. Szarvas Alexandra tanítványai a keddi zárófordulóban jól kezdtek, két komoly helyzetet is kialakítottak a Gyirmóti Stadionban, de a 14. percben egy hosszú indításból mégis a törökök szerezték meg a vezetést.

A folytatásban szabadrúgásból ugyan betaláltak a magyarok, de a játékvezető visszafújta az esetet, így a szünetig maradt az egygólos török vezetés.

A fordulás után kétszer is hibázott a magyar védelem, ennek eredményeként 3-0-ra növelte előnyét a vendégegyüttes. Pár perccel később Kaján Zsanett szépített, majd a törökök egy szabadrúgásból visszaállították a háromgólos különbséget.  

A magyarok ezzel csoportjuk harmadik helyén zártak. A rájátszás sorsolására pénteken 13 órakor kerül sor Nyonban.

Mivel a B ligában szerepel a magyar csapat, a négyeséből nem tud közvetlenül kijutni a kontinensviadalra. A négy csoportgyőztes és a két legjobb második keresztbe játszik ugyanezen liga két rosszabb másodikjával és négy harmadikjával. A továbbjutókra még egy párharc vár, már az Eb-részvételért.

Eredmény, B divízió, 6. forduló, 1. csoport:
Magyarország-Törökország 1-4 (0-1)

gól: Kaján (66.), illetve Seker (14.), Keskin (55.), Sadikoglu (61.), Hancar (79.)

További eredmény:
Svájc-Azerbajdzsán 3-0 (1-0)

A csoport végeredménye: 1. Svájc 15 pont, 2. Törökország 9, 3.  Magyarország 7, 4. Azerbajdzsán 4

Kapcsolódó témák: #eb | #labdarúgás | #Törökország |