Megvan az első győzelem! – fotókkal

Győr+
2019.03.10. 08:00

Az NBI/B 15. fordulójában hazai pályán a Pécsi VSE csapatát fogadtuk a Magvassy Mihály Sportcsarnokban. Továbbra is Goór Kristóf nélkül vágtunk neki ennek a mérkőzésnek, helyette keretbe került ismét Molnár Renátó.

A mérkőzést a Paár, Czene, Bella, Schneider, Szabó Papp felállásban kezdtük meg, a kapuban Pulaival. Első támadásunkból azonnal eredményes is volt Bella, melyet követően Pulai mutatott be egy bravúros hetesvédést. Öt perc után a vendég csapat mestere kénytelen volt időt kérni, hiszen az eredményjelzőn 3-0 állt. Sikeres volt az időkérés, hiszen a pécsiek meg is szerezték első találatukat, ám egy szép Schneider észrevételt követően Papp azonnal a vendégek kapujába zúdította a labdát (4-1). Nem elég, hogy a 13. percben újabb hétméterest hagyott ki a Pécs, Czene kettő perces kiállítása alatt Schneider talált a kapuba. A 19. percben Szabó góljával már 9-6-ra vezettünk. A vendégek sorozatban lőhették a büntetőket, így a 22. percben szépítettek 9-7-re. Támadó hibáinkat és védekezésünk lemaradásait a pécsiek kegyetlenül büntették és a 24. percben ki is egyenlítettek: 9-9. Deáki István időt is kért, melyet követően továbbra sem volt szerencsénk. Folyamatosan emberhátrányban kellett játszanunk, de így is tartani tudtuk egy gólos előnyünket, sőt a félidő végére Schneider hetesével meg tudtunk lépni két góllal. Félidő: 14-12.

A második játékrészre a Paár, Győri-Dani, Sokoray, Kovácsovics ,Szabó, Papp, Nahaj felállásban küldte fel játékosait Deáki István. Ez a játékrész jól indult a mi szempontunkból, öt percet követően már három góllal vezettünk, amit a 40. percre öt gólra növeltünk. A kiállítások immáron nem a mi térfelünkön, hanem a vendégekén kerültek kiosztásra, ennek is köszönhető, hogy a 43. percre Bella góljával már hat gólos volt az előnyünk. Ráadásul Nahaj hetes védéssel is megörvendeztette a publikumot. 20-15-ös állásnál a Pécs csapata időt kért és a vendégek megpróbálkoztak a 7-6 elleni játékkal. Azonban a pécsiek mesterének ez a húzása sem vált be, csapatunk sorra kivédekezte a támadásaikat. A 45. percet követően a pécsi csapat került gödörbe, Szabó test melletti lövésével, majd egész pályás góljával már nyolc góllal vezettünk. Az utolsó tíz percbe érve, Schneider átlövés góljával hívta fel magára a figyelmet, Nahaj pedig a kapuban parádézott, ismét büntetőt hárított. 26-18-as vezetésnél Deáki István szintén időt kért a 55. percben, jöttek is a cserék Lakosy és Hollós érkezett a két szélső posztra. Az 57. percben Győri-Dani is megszerezte első gólját, hétméteresből volt eredményes. A pécsiek a meccs végén kihasználták harmadik időkérési lehetőségüket is, 13 másodperccel a vége előtt támadhattak 27-22-es állásnál. Ebből a támadásból eredményesek voltak, így alakították a végeredményt 27-23-ra.

Agrofeed ETO-SZESE – Pécsi VSE 27-23 /14-12/

Agrofeed ETO-SZESE: NAHAJ, PULAI, SZABÓ 7, BELLA 3, SOKORAY 1, Molnár 1, Kőhalmi, GYŐRI-DANI 1, SCHNEIDER 7, KOVÁCSOVICS, Lakosy, Czene , PAPP 3, Hollós, PAÁR 4, Pordán, Edző: Deáki István.

Kiállítások: 8 perc ill. 6 perc

Deáki István: Végre a végén is odafigyeltünk.

Folytatás:

2019.03.16. 18:00

Százhalombattai KE – Agrofeed ETO-SZESE

Helyszín: Városi Szabadidő Központ, Százhalombatta

Forrás: etokc.hu
Fotó: Marcali Gábor