Pontváró 2024

Győr+ Fotó: Facebook/SZE
2024.07.17. 07:29

Minden évben izgalommal figyelik a felsőoktatásba jelentkezők a ponthatárokat, amelyeket az év végi vizsgákat követően hirdetnek ki. A Széchenyi István Egyetem ez évben is pontváró bulival készül, hogy a leendő gólyák közösen éljék át a várakozás feszült perceit.

A Pont Ott Partit a Bridge Hallgatói és Oktatói Klubban rendezi meg a SZE július 24-én. Az ingyenes program 18 órakor kezdődik és a 20 órára tervezett eredményhirdetésig hátra lévő, sorsdöntő perceket érdekes programokkal teszik kicsit könnyebbé a felvételi miatt izgulók számára. Az estét silent disco zárja.

A felvi.hu felhívja a figyelmet arra, hogy a 2024 szeptemberében induló képzések esetében – amennyiben a jelentkező megadta a mobilszámát – az Oktatási Hivatal sms-ben is értesíti a leendő gólyákat az eredményről. A felvételi szabályok szerint mindenki csak egy helyre nyerhet felvételt, mégpedig az általa megjelölt jelentkezési helyek közül az első olyanra, amelynél a pontszáma eléri vagy meghaladja a megállapított ponthatárt. A rendszer hivatalos határozatot is küld az eljárásról, amelyet a diákok az E-felvételi felületén keresztül érnek el legkésőbb augusztus 1-jéig.