Ellepik a strandokat a rendőrök

MTI Fotó: MTI/Balogh Zoltán
2024.07.17. 12:35

A rendőrség felkészült a nyári időszakra, intenzív jelenléttel biztosítják a fürdőzőhelyeket.

A rendőrség felkészült a nyári időszakra, az esetleges bűncselekmények megelőzése érdekében intenzív rendőri jelenléttel őrzik a strandok és szabadvízi fürdőhelyek biztonságát – mondta el a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára a Palatinus strandon tartott szerdai sajtótájékoztatóján.

Rétvári Bence rámutatott: a rendőrség munkatársai naponta többször is megfordulnak a strandokon, és a vakáció idején az iskolaőrök is jelen vannak a nyári táborokban. Az államtitkár szavai szerint azért fontos, hogy a rendőrség az élet minden területén ott legyen, “mert így tudjuk elérni, hogy Magyarország legyen Európa egyik legbiztonságosabb országa”.

Hozzátette: 2010 óta már több mint 60 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma Magyarországon, köszönhetően annak, hogy a rendőrség a megelőzés és a felderítés terén is egyre hatékonyabb munkát végez.

Rétvári Bence felhívta a figyelmet az egyéni felelősségre is. Fontosnak nevezte, hogy a fürdőzők vegyék igénybe a strandokon elhelyezett széfeket, és ne csak törölközővel takarják le az értékeiket. Hozzátette: a besurranó tolvajok elleni legjobb védekezés, ha az ajtókat és ablakokat mindig gondosan bezárjuk.

Kapcsolódó témák: #biztonság | #nyár | #rendőrök | #strandok |