ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

MTI Illusztráció: depositphotos.com
2024.07.17. 18:05

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.

A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy az sms egy hivatkozást tartalmaz, amely egy a rendőrség ügyintézési portáljára hasonlító, adathalász oldalra irányít.

Azt kérték, hogy ha valaki ilyen üzenetet kap, amelyet látszólag a rendőrség küldött, ne kattintson rá a linkre, ezzel ugyanis adathalászok a személyes és bankkártyaadatainkat akarják megszerezni anyagi haszonszerzés céljából.

Azt írták, egy hatóság nevében érkezett üzenetre általában mindenki felkapja a fejét. Ez lehet az oka annak, hogy a bűnözők a rendőrség nevében is gyakran küldenek megtévesztő sms-eket.

Hangsúlyozták: a rendőrség nem sms-ben kommunikál az ügyfeleivel. A személyes és banki adatok védelme érdekében fontos, hogy a rendőrség e-ügyintézési portálja kizárólag a ugyintezes.police.hu honlapcím beírásával érhető el – fűzték hozzá.

Illusztráció: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #csalás | #ORFK | #rendőrség |