ETO-dupla a szombati matinén

Győr+ Fotó: eto.hu
2024.07.18. 06:51

Szombaton délelőtt, egymás után két előkészületi labdarúgó-mérkőzésre is sor kerül az ETO-stadion úgynevezett „kemping” pályáján: előbb 10 órakor, az NB III-as férficsapat lép pályára a Mosonmagyaróvár ellen, majd pedig 12 órakor, a kupagyőztes női csapat fogadja élvonalbeli osztrák ellenfelét.

Az ETO Akadémia új szakvezetője, Nagy Ádám az elmúlt szezonban még éppen az MTE csapatát dirigálta, amelynek jelenlegi edzője immáron az egykori győri csatár, Weitner Ádám. Két Ádám „meccsel„ tehát a kispadon, és mindegyik egy új csapat felépítésén dolgozik. Az ETO, természetesen újra a fiatalokra alapozva, a játékosokat a felnőtt futballba integrálva, a biztos bent maradásért küzdhet az új bajnokságban, míg a második vonalból kiesett mosonmagyaróvári gárda célja nyilván ennél merészebb lehet.

A Dörnyei Balázs vezette női együttes egyelőre erősen tartalékosan, az osztrák bajnokság második helyezettje, a First Vienna ellen játszik, amely egyébként a Bajnokok Ligája selejtezőjére készül. Az ETO-ból a távozók – McCarthy, Ladhani, Zágonyi, Szabova, Petrovics – mellett ezúttal még hiányozni fog Bíró, Borók, Frajtovic, Süle, Vida és Vachter, míg a többiek – Krizsan, Kovács L., Nagy F., Nagy Sz., Öreg, Savanya, Sali, Kern, Horvathova, Kocsán, White -, kiegészítve a fiatalokkal  és a próbajátékosokkal, remélhetően egy hasznos nemzetközi erőpróbát tarthatnak Ausztria egyik legjobb női csapata ellen.

Forrás: ETO FC

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás | #sport |