„Aki törekszik, mindent elér” – diplomaátadó az Apáczai Karon

Venesz Klaudia Fotó: MekliZ Fotóstúdió
2024.07.18. 08:47

A Széchenyi István Egyetem ezen héten diplomaátadó ünnepségek sorát tartja. Az Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi Karon csaknem 350-en végeztek, ők szerdán vehették át diplomájukat.

Az Apáczai Kar képzési kínálatában jelenleg 8 alapképzés, köztük angol nyelven is működő Nemzetközi tanulmányok szak, 4 mesterképzés, valamint több mint 20 szakirányú továbbképzés szerepel.

Az „Aki törekszik, mindent elér”, Apáczai Csere Jánostól származó életfelfogás állt a jeles esemény meghívóján, dr. Pongrácz Attila dékán is ezekkel a gondolatokkal kezdte beszédét.

Karunk felkészült oktatói, munkatársi közössége (az oktatóink többsége doktori fokozattal rendelkezik) mind a klasszikus pedagógiai és bölcsészettudományi diszciplínák, mind a korszakonként változó társadalom- és kultúratudományi kihívások értelmezését és kezelését szolgáló tantárgyak, mind pedig a korszerű humánerőforrás-fejlesztési és nemzetközi kitekintést is nyújtó tudásanyag átadását hivatásának tekinti.

Karunk oktatói nem csupán a saját szakjainkon, hanem az Egyetemünk számos más szakján is tanítanak, ma már nemcsak magyar, hanem több tantárgy esetében angol nyelven is, beleérte az MBA üzleti és a doktori képzéseket is. Kutatási, szakkollégiumi tevékenységünk egyre elismertebb, amelynek hátterét a kiterjedt és folyamatosan bővített intézményi és vállalati kapcsolatrendszerünk biztosítja. Munkatársaink kulcsszerepet vállalnak a Kar és az Egyetem Tudományos és Művészeti Diákköri, valamint az egyéb tudományos és közéleti tevékenységében is” – ismertette a dékán a kar működését.

A képzésekhez kötődő kulcsszavak, mint a hivatástudat, szakmai elkötelezettség és erkölcsi példamutatás dr. Pongrácz Attila szerint fontosak, mint ahogy az értékek, amelyeket a frissen végzett hallgatók továbbvisznek az életben. „Biztos vagyok abban, hogy mindannyiunk lelki szemei előtt megjelenik egy-egy kiváló tanárának, szakember ismerősének az alakja, akire minden bizonnyal mint példaképre is tekinthet.”

A júniusi záróvizsga időszakban az Apáczai Karon összesen 342 hallgató tett sikeres záróvizsgát. Erőfeszítéseik gyümölcseként az alapszakokon, mesterszakokon, pedagógus-szakvizsgára felkészítő szakirányú továbbképzési szakokon, valamint tanító műveltségterületi részismereti képzésen és szakirányú tréner és coaching szemléletű vezető továbbképzéseken végzett hallgatók vehették át a pedagógusképzési területen, a neveléstudományokban, bölcsészet- és társadalomtudományokban való jártasságukat igazoló diplomájukat.

Galéria: MekliZ Fotóstúdió