Jet-ski Magyar Nagydíj – Jó magyar kezdés, több éremesély

Győr+ Fotó: Kis Ákos
2024.07.19. 20:36

Több magyar is dobogós helyen zárta a pénteki kvalifikációt a hazai rendezésű jet-ski Európa-bajnokságon. A kontinensbajnoksággal párhuzamosan junior világbajnoki futamot is rendeznek. A világversenynek Győr-Győrzámoly ad otthont.

A Magyar Jet-Ski Szövetség információi szerint a magyar liszensszel versenyző osztrák Kevin Reiterer a Ski Gp 1-es kategóriában a leggyorsabb volt, akárcsak Jászai Csongor a Ski Gp 2-ben. Szintén megszerezte a pole pozíciót Kasza György a Runabout veterán Gp 1-eseknél, ugyanitt Cseke Zsolt másodikként zárta az időmérő edzést.

Runabout Gp 1-ben Kasza György harmadik lett, akárcsak Runabout Gp 2-ben Kacor Levente és a Ski Gp 3-ban Szabó Barnabás.

A freestyle-osoknál a magyar színekben versenyző osztrák Maximilian Martha is dobogós helyen végzett a kvalifikáción, miután harmadikként jutott fináléba.

A junior világbajnoki futamon a Ski 3.2-ben Marvin Bohuslav az első helyen végzett, míg a 3.3-as kategóriájában ifjabb Komonyi Lajos a második legjobbként kezdheti meg a döntőt.

Ezeken túl további 4., 5., 6. helyeket csíptek el a magyarok, akik szintén előre léphetnek a döntők során.

Álló (ski) és ülő (runabout) kategóriákban rendeznek futamokat jet-skiben. Minden kategóriában három döntős futam (moto) lesz, ezek összesített eredményei alapján derülnek ki, hogy kik állhatnak dobogóra.

Szöveg: Magyar Jet-Ski Szövetség