Garázdaság miatt nyomoznak a szolnoki gyermekbántalmazás ügyében

MTI Fotó: police.hu
2024.07.20. 09:05

A rendőrség garázdaság gyanúja miatt folytat eljárást a szolnoki kalandparkban történt, országos felháborodást keltő gyermekbántalmazás ügyében.

A szolnoki kalandpark üzemeltetője július 15-én írásban tett feljelentést a rendőrségen, miután tudomásukra jutott, hogy a kalandparkban egy férfi bántalmazott egy gyermeket. Az esetről videófelvétel készült, amely azonnal elterjedt az interneten.

A Szolnoki Rendőrkapitányság garázdaság vétségének gyanúja miatt rendelt el nyomozást. A nyomozók haladéktalanul megkezdték a körülmények tisztázását, elemezték a kamerafelvételeket és tanúkat hallgattak ki; kétséget kizáróan beazonosították az elkövető kilétét. Az orvosi látlelet és vélemény alapján a gyermek nem szenvedett sérülést a bántalmazás során – tették hozzá.

Kitértek arra is, hogy mivel a cselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfi jelenleg külföldön tartózkodik, gyanúsítotti kihallgatására eddig nem kerülhetett sor, azonban felvették vele a kapcsolatot és beidézte a hatóság. A rendőrség vizsgálja azt is, hogy más, vagy súlyosabb bűncselekmény megvalósult-e az ügyben.

Kapcsolódó témák: #gyermekbántalmazás | #rendőrség | #Szolnok |