Győri bronzérem az Európai Egyetemi Játékokon

Győr+
2024.07.20. 10:25

A harmadik helyen végzett a Széchenyi István Egyetem női 3x3-as kosárlabdacsapata a Debrecenben rendezett Európai Egyetemi Játékokon.

Az együttesben Baffy Fanni, Bánszegi Borbála, Mihály Emma és Rozmán Lilla szerepelt. A csapat vezetője a korábbi sokszoros válogatott kosárlabdázó Varga Zsófia, edzője pedig dr. Barthalos István volt.

„Sporttörténelmi eredmény ez, hiszen eddig egy Európa-bajnoki hatodik hely volt a legjobb eredményünk. Az elmúlt évek alapján és a mezőny ismeretében a legjobb nyolc közé jutás tűnt a realitásnak. Ebben nyilván benne volt egy kiugró eredmény lehetősége, de azért ez a bronz minden képzeletet felülmúl” – mondta Barthalos István. A győri csapat egyébként nem kezdte jól a tornát, első három csoportmeccsét elveszítette, így az utolsót nyernie kellett a továbbjutáshoz. Ez sikerült, és innen beindult a gépezet.

„Az elején megnehezítette a dolgunkat, hogy az első és a második mérkőzés között harminchat óra telt el, így hiába játszottunk viszonylag jó időpontban, reggel, majd este, így a legnagyobb kánikulát elkerülve, a köztes időben a hőség miatt nehéz volt tartalommal megtölteni a pihenési szakaszt, hiszen a kollégiumi szobában, ahol laktunk, nem volt légkondi, így ott is rendkívül meleg volt. A folytatásban úgy kezdtünk, hogy reggel hét órakor futottak a lányok a Nagyerdőben, hogy ezzel is felébresszük a testüket. Úgy érzem, megfelelően sikerült” – tette hozzá a győriek edzője, aki kiemelte: mindig volt a csapatban olyan játékos, aki előlépett főszereplővé.

„Igazi csapatmunka ez a bronzérem, mindenki hozzá tudta tenni a magáét, és mindig volt olyan játékos, aki egy-egy kosárral, védekezéssel, labdaszerzéssel átlendítette a nehézségen a csapatot. Akiknek még elismerés és köszönet jár, azok a játékosok, akik a felkészülésünket segítették az elmúlt hetekben. A fiúcsapatból is többen készültek velünk, de külön kiemelném Biczó Laurát, aki szinte minden edzésen ott volt, és munkájával, hozzáállásával járult hozzá, hogy a lehető legjobb állapotban játszhattunk a tornán.”

Kapcsolódó témák: #kosárlabda | #sikerek | #Széchenyi István Egyetem |