ETO: remek kezdés egy BL-csapat ellen

Győr+ Fotó: eto.hu
2024.07.20. 16:17

Ha egyelőre erősen tartalékosan is, de lejátszotta idei első felkészülési mérkőzését az ETO FC Győr élvonalbeli női labdarúgócsapata. Az ellenfél a First Vienna volt.

Jobban kezdett az ETO, és a 8. percben Horvathova remek indítása után, White törhetett kapura, kicselezte a kapust, majd közelről a kapufát találta telibe. A 20. percben aztán góllá érett a győri fölény, egy szabadrúgást követően kavarodás alakult ki a vendégek kapujánál, Kocsán volt a legszemfülesebb, és okosan a hálóba lőtt. 1-0.

A 31. percben egy ritkán látható nagy góllal növelte az előnyét az ETO: Kovács L. 22 méteres szabadrúgása levágódott a sorfalról, ám a visszapattanó labdát elemi erővel vágta a léc alá a válogatott játékos. 2-0. A 43. percben egy hazai védelmi megingást kihasználva, Németh L. elő kerül a labda, és a volt győri játékos lövése egy védőt is érintve csapódott a kapuba. 2-1.

Fordulás után is szinte végig a hazai csapat akarata érvényesült, a 65. percben Savanya remek cselekkel tört előre, kitűnően tálalt White elé, aki 14 méterről, ballal, kilőtte a hosszú sarkot. 3-1.

Idei első nemzetközi találkozóján, a várhatónál lényegesen szervezettebben és jobban játszott a tartalékos – Bíró, Borók, Nagy F., Frajtovic, Süle, Vida és Vachter is hiányzott – ETO, amely látványos támadásokat vezetve, remek gólokat szerezve, magabiztosan győzte le a Bajnokok Ligájában is érdekelt bécsi együttest.  

ETO FC Győr-First Vienna (osztrák) 3-1 (2-1)

ETO: Krizsan – Tóth S. (Öreg), Kovács L., Nagy Sz. (Jánosi), Savanya, Sali, Kern, Horvathova (Rajkovic) Sztevanovic (Ibarguen), Kocsán, White (Németh V.). Edző: Dörnyei Balázs.

Gsz.: Kocsán, Kovács L., White, ill. Németh L.

Dörnyei Balázs: – Elsőre nem volt rossz, sőt minden pályára lépett játékosom hozzáállásával elégedett voltam. Megnézhettük ma élesben a próbajátékosokat is, akikről tisztább képet kaphattunk. Jövő héten a szlovén bajnok Mura otthonában lépünk pályára, s remélhetően, egy kicsit bővebb kerettel tudunk majd szerepelni.

Forrás: eto.hu

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #női labdarúgás |