Lesznek magyar érmesek a Jet-Ski EB-n

Győr+ Fotó: Kis Ákos
2024.07.20. 20:05

Továbbra is jól szerepelnek a magyar jet-ski válogatott tagjai a sportág 2024-es Magyar Nagydíján, melynek keretében felnőtt Európa-bajnoki és junior vb-futamot rendeznek. A világversenynek Győr-Győrzámoly ad otthont.

A Magyar Jet-Ski Szövetség információi szerint több kategóriában két futamon van túl a mezőny. Ezek alapján Jászai Csongor a Ski GP2-ben vezető helyről várja a vasárnapi zárószakaszt, és ugyancsak első a Runabout veterán GP1-ben Kasza György.

Ski GP3-ban Szabó Barnabás karnyújtásnyira van az éremtől, hiszen két futam után a harmadik, akárcsak Major Sándor a Runabout veterán GP1-ben.

Runabout GP 1-ben a mezőny egy futamon van túl, itt Kasza György áll az élen, Kacor Levente pedig a harmadik.

Ski GP1-ben a magyar liszensszel versenyző osztrák Kevin Reiterer első lett, és ezt a helyet próbálja megtartani a hátralévő két futamban, míg Runabout GP 2-ben Kacor másodikként zárta a szombati napot, rá szintén két zárószakasz vár még.

Freestyle-ban a magyar színekben induló osztrák Maximilian Martha az első futam után a 2. helyen áll.

Álló (Ski) és ülő (Runabout) kategóriákban rendeznek futamokat jet-skiben. Minden kategóriában három döntős futamot (moto) kell teljesíteniük a versenyzőknek. Ezek összesített eredményei alapján derülnek ki, hogy kik állhatnak dobogóra.

Szöveg és forrás: Magyar Jet-Ski Szövetség, Bányász Árpád

Kapcsolódó témák: #Európa-bajnokság | #Győr | #Győrzámoly | #jet-ski |