Hat szeren is láthatjuk az olimpián a kiváló győri tornászt

MTI Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
2024.07.21. 13:45

A pénteken rajtoló párizsi olimpia egyetlen magyar férfi tornásza, Mészáros Krisztofer korláton kezd a francia fővárosban.

A magyar szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint a hétfői kiutazás után a férfi mezőnynek szerdán már pódiumedzése lesz. A hivatalos megnyitót követően szombaton indul a selejtező.

A Győri Atlétikai Club, a GYAC 22 éves Mészáros Krisztofer hat szeren versenyez, és az 1. csoportban kezd, korláton mutathatja be először a gyakorlatát. A férfi egyéni összetett döntőt július 31-én rendezik, ezután pedig három napra osztották el a szerenkénti döntőket (augusztus 3., 4. és 5.).

“A cél, hogy megcsinálja a gyakorlatait, és ha ez sikerül, akkor titkon bízom abban, hogy szerdöntőbe kerülhet, és az egyéni összetett finálé is elérhető számára. Korábban volt egy sérülése, örömmel tapasztaltam, hogy ez már a múlté. Teljes erőbedobással tudott készülni az olimpiára” – mondta Kovács István szövetségi kapitány.

Mészáros Krisztofer 2022-ben Európa-bajnoki ezüstérmes volt talajon, és van két Eb-bronzérme is, az első 2020-ban csapatversenyben, a második pedig idén talajon.

A selejtező egyben kvalifikáció az egyéni összetett és a szerenkénti finálékra is. Az egyéni összetett huszonnégyes fináléba nemzetenként legfeljebb két versenyző juthat be, míg a szerenkénti döntőkre ugyanez érvényes a legjobb nyolc tornászt tekintve.

Kapcsolódó témák: #GYAC | #Győr | #olimpia | #Párizs 2024 | #sport | #torna |