Éremért utazik Párizsba Kopasz Bálint

Szigeti Sándor Fotó: kajakkenusport.hu
2024.07.21. 14:31

A magyar csapat aranyéremre esélyes favoritjaként tekint a sajtó az olimpiai címvédő győri kajakosra, és a napokban robbant a hír, hogy legnagyobb riválisával ötszáz méteren is rajthoz áll.

Újabb magyar éremesélyről cikkeztek a lapok, miután hivatalosan is bejelentették: Párizsban, a kajak kettesek ötszáz méteres távjára összeáll a Kopasz Bálint–Varga Ádám szuperduó. Ez azt jelenti, hogy Kopasz Bálint két számban is indul a nyári ötkarikás játékokon.

Mint emlékezetes, a két klasszis versenyző legutóbb Tokióban kettős magyar olimpiai sikert ért el, hiszen ezer méteren Bálint arany-, a mögötte másodikként befutó Varga Ádám pedig ezüstérmet szerzett.

De mire lehet képes ez a különleges kettős Párizsban? Elsőként erről kérdeztük Kopasz Bálintot:

„Heti kétszer gyakoroljuk a párost Ádámmal, és ugyan még egy kicsit dől a hajó, de edzésről edzésre haladunk és egyre jobban összeszokunk. Más az evezési stílusunk és a technikánk, ezt kell harmóniába hozni, hogy hatékonyak és eredményesek legyünk. Azt, hogy ez mire lehet elég Párizsban, most még korai volna megmondani. Az első helyszíni előfutam után már jóval okosabbak leszünk.”

Bálint azt is elárulta, hogy az édesanyja és egyben az edzője, Demeter Irén ötlete volt a páros. A felvetés mindenki részéről pozitív fogadtatásra talált, ezek után pedig a szövetség is zöld utat adott az elképzelésnek.

És persze a végére a nagy kérdés: Tokió után lesz-e címvédés Párizsban? Erről így nyilatkozott lapunknak a Graboplast Győri VSE olimpiai bajnoka:

„A világ legjobb versenyzői közül mindenki győzni jön az olimpiára, ez így természetes. Címvédőként nekem is az a célom, hogy nyerjek, vagy legalábbis a dobogós helyek egyikét megszerezzem. Mindenképpen éremmel szeretnék hazatérni. Fantasztikus érzés, hogy három évvel Tokió után erre újra lesz lehetőségem” – fogalmazott Kopasz Bálint, aki augusztus 4-én indul Franciaországba, ahol a kajak-kenu versenyeket augusztus 6. és 10. között a Párizs melletti Vaires-sur-Marne-i pályán rendezik meg.