Jet-Ski Magyar Nagydíj: Kilenc magyar érem Győrzámolyon!

Győr+ Fotó: Kis Ákos
2024.07.21. 20:03

Az összes korosztályt és kategóriát beleszámítva kilenc érmet – közte három aranyat – szereztek a magyar jet-ski válogatott tagjai a hazai rendezésű Európa-bajnoki és junior vb-futamon.

A nemzeti csapat ezzel az Eb-n a második, a junior vb-n pedig a harmadik lett az éremtáblázaton. A világversenynek Győr-Győrzámoly adott otthont.

Az Eb-n Runabout GP1-ben Kasza György aranyérmes lett. A magyar versenyző a kategória veterán korosztályában sem talált legyőzőre. Előbbi mezőnyben három magyar állt a dobogón, hiszen Cseke Zsolt ezüstérmesként, Kacor Levente bronzérmesként zárt. A veteránoknál Major Sándor bronzérmes lett.

A Ski GP2-ben Jászai Csongor végig harcban volt az aranyéremért, végül másodikként ért célba.

Dobogóra tudott állni Szabó Barnabás is, ő a Ski GP 3-ban végzett harmadikként. Freestyle-ban a magyar színekben induló osztrák Maximilian Martha 2. lett.

A junioroknál világbajnokságot rendeztek Győrzámolyban. Itt a Ski 3.2-ben Marvin Bohuslav aranyérmet vehetett át, míg a Ski 3.3-as kategóriában ifj. Komonyi Lajos az előkelő 4. helyet szerezte meg.

Jet-skiben álló (Ski) és ülő (Runabout) kategóriákban rendeztek futamokat. Minden kategóriában három döntős futam (moto) van, ezek összesített eredményei alapján derültek ki, hogy kik állhattak fel a dobogóra.

Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke kiemelte, a hazai rendezésű felnőtt Európa-bajnokságon valójában világbajnoki szintű mezőny volt. „Huszonhét nemzet 154 versenyzője indult. Ez egyrészt magyar rekord, másrészt a hét érem dicséretes hazai szereplés. Sorozatban hatodszor rendeztünk Eb-t, illetve junior vb-t, de először volt Győrzámoly a helyszín. Úgy gondolom, hogy jól vizsgáztunk, és a nemzetközi visszajelzések is pozitívak. Külön köszönet a sportért felelős államtitkárságnak, és a Nemzeti Sportügynökség Zrt.-nek, a győri, valamint a győrzámolyi önkormányzatnak, és a helyi szervezőknek.” –  összegzett Czeller Béla. 

Szöveg és forrás: Magyar Jet-Ski Szövetség, Bányász Árpád

Televíziós szerkesztő: Kárpát Zsolt

Kapcsolódó témák: #Európa-bajnokság | #Győr | #Győrzámoly | #jet-ski |