Szeles napokkal érkezik az enyhe lehűlés

Győr+ Illusztráció: Depositphotos
2024.07.23. 06:50

Kedden a többórás napsütés mellett ismét megnövekszik a gomolyfelhőzet. Szórványosan alakulhatnak ki záporok, zivatarok a Dunától keletre, valamint északon, de délelőtt a Dunántúlon is előfordulhat egy-egy zápor, zivatar. Az északias szél többfelé élénk, erős, zivatarok környezetében viharos lehet. Délután 28-34 fok várható.

Szerdán fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést. Szórványosan alakulhat ki eső, zápor, zivatar. Az északnyugati szél élénk, erős lesz. Hajnalban 14-21 fok várható, délután pedig már 26-32 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Csütörtökön napos-gomolyfelhős időre számíthatunk. Záporok, zivatarok elszórtan keleten, északkeleten fordulhatnak elő. Élénk, erős marad az északnyugati szél. Napközben 24-29 fokot mérhetünk.

Pénteken is túlnyomóan napos lesz az időjárás, csak északkeleten fordulhat elő zápor, egy-egy zivatar. Az északias szél még többfelé megélénkül, keleten néhol megerősödik. A csúcshőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű. Hétvégére napos, többnyire száraz időjárás körvonalazódik. A szél legyengül. A maximumok többfelé emelkedhetnek 35 fok közelébe.

Forrás: Időkép
Illusztráció: Depositphotos

Kapcsolódó témák: #időjárás | #lehűlés | #nyár | #szél |