Vége az iskolai telefonálásnak

Győr+ Fotó: Győr+ Média
2024.07.23. 17:05

A Magyarország Kormánya weboldalán megjelent rendelet szerint 2024. szeptember 1-jétől már jogszabály szól az iskolákba vihető tárgyakról. A kizárólag nagykorúaknak forgalmazható tárgyakon felül már az okoseszközök használatának korlátozásáról is rendelkeznek.

Szeptembertől végleg betiltják a telefonozást a magyarországi iskolákban. A kormány weboldalán már meg is jelent egy új jogszabálytervezet, Tiltott és használatban korlátozott tárgyak köznevelési intézményben címmel.

A tervezet, ami szeptember 1-jétől lépne hatályba, a korlátozott használati tárgyak közé sorolja a mobiltelefonokat és az okoseszközöket is, ezeket a diákok gyakorlatilag addig nem használhatják, amíg az oktatási intézményben tartózkodnak. Híradónk a Nemzeti Pedagógus Kar győri elnökét kérdezte az elképzelésről, aki célravezetőbbnek látná, ha az oktatási intézmények házirendje szabályozná az okoseszközök használatát. Horváth Péter állásfogalalásában kitér arra is, hogy a kommunikációs eszközöket a tanórákon is használják az ismeretanyag bővítésére és feladatmegoldásra.

Televíziós szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #jogszabály | #okoseszköz | #Oktatás |