Hidegfront, erős szél mérsékli a hőséget

Győr+ Fotó: Pixabay
2024.07.24. 06:46

Szerdán egy hidegfront hatására fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést. Az ország nagy részén csak elszórtan, keleten viszont többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. Az északnyugati szél élénk, főként a Dunántúlon erős, zivatarok környezetében viharos lesz. Délután 26 és 31 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön sok napsütés várható, keleten, északkeleten lesz erősebb a gomolyfelhő-képződés, és arrafelé elszórtan zápor, zivatar még kialakulhat. Még szeles marad az idő. Kora reggel 11-19, napközben 24-30 fokot mérhetünk.

Pénteken túlnyomóan napos idő várható, keleten, északkeleten lehet időnként több gomolyfelhő az égen, de csak néhol fordulhat elő jelentéktelen futó zápor. Az északias szél keleten még élénk lehet. A friss hajnali órákat követően délutánra 26-31 fok közé melegszik a levegő.

Hétvégén országszerte felhőtlen, napos időben bízhatunk, a déliesre forduló áramlással ismét egyre melegebb légtömegek érkeznek: szombaton 29-34, vasárnap már 32-36 fokra készülhetünk a legmelegebb délutáni órákban. A délies szél nyugaton, északnyugaton többfelé élénk, Sopron és a Fertő-tó környékén helyenként erős lesz.

Forrás: Időkép

Kapcsolódó témák: #időjárás | #lehűlés | #nyár | #szél | #zivatar |