Újabb szakmai kitüntetéseket vehettek át a Széchenyi István Egyetem oktatói

Győr+ Fotó: Széchenyi István Egyetem
2024.07.24. 11:16

A közelmúltban a győri Széchenyi István Egyetem több munkatársa részesült rangos elismerésben, amelyeket kiemelkedő szakmai munkájuknak köszönhetően adományoztak számukra.

A közigazgatás-tudományt támogató és gazdagító elméleti, gyakorlati munkássága elismeréseként Magyary Zoltán-emlékéremmel tüntették ki dr. Lapsánszky Andrást, a Széchenyi István Egyetem docensét. A Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar Közigazgatási és Pénzügyi Jogi Tanszékének vezetőjét a Nemzetközi Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Karának Kari Tanácsa tüntette ki. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hírközlési elnökhelyetteseként is tevékenykedő szakember több mint 20 éves joggyakorlati szakmai pályafutása elismeréseként vehette át az emlékérmet.

Dr. Lapsánszky András 2001 óta fejleszti és egységesíti az NMHH és jogelődjei hatósági jogalkalmazási, jogérvényesítési, illetve szabályozási tevékenységét. Karrierje során aktív résztvevője volt a hazai hírközlési liberalizáció, valamint a hírközlési piaci verseny kezdeti kialakításában, amit tudományos, elméleti munkásságával és akadémiai tevékenységével erősített.

A magyar statisztika iránti elkötelezettsége, valamint a Statisztikai Szemle című folyóiratban végzett kimagasló főszerkesztői munkája elismeréseként a Központi Statisztikai Hivatal Fényes Elek-díjjal jutalmazta dr. Dusek Tamást, az intézmény Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karának professzorát, Statisztika, Pénzügy és Kontrolling Tanszékének oktatóját, Regionális és Gazdaságtudományi Doktori Iskolájának vezetőjét.

Dr. Dusek Tamás olyan szakmai fórumok tagja, mint a Magyar Közgazdasági Társaság és a Magyar Statisztikai Társaság. Oktatói és akadémiai tevékenységének fókuszában a regionális gazdaságtudomány áll. A magyarországi közgazdasági statisztika első jelentős képviselőjéről elnevezett díjat a statisztika művelésében, hatékony gyakorlati alkalmazásában és továbbfejlesztésében elért kimagasló eredményeivel érdemelte ki.