Októberben Győrbe érkezik a hollywoodi álom

Farkas Mónika Illusztráció: Győri Filharmonikus Zenekar
2024.07.25. 12:28

Ünnepi a pillanat, vörös szőnyegen vonulhatunk be az Egyetemi Csarnokba, hisz október 22-én Győrben is felhangzik a Hollywood classics című program. Az est műsorvezetője az ismert koncertorgonista, Rákász Gergely lesz, a filmzene koncertek feketeöves karmestere, Alex Johansson dirigálja ismét a Győri Filharmonikus Zenekart.

„Közel tíz koncertet vezényeltem már az együttessel, Győrbe lassan hazajárok. Négy évvel ezelőtt kezdődött az együttműködésünk, ha jól emlékszem, pont egy John Williams programmal, azóta óriásit fejlődött az együttes a filmzenei műfajban, hiszen ez a szimfonikus zenekarok számára szokatlan terep. Az évek során összecsiszolódtunk, ma már nagyon jól kapcsolódunk egymáshoz, a zenekar tagjai kiváló muzsikusok egytől-egyig. A koncerteken felhangzó részletek olyan minőségűek, mintha ez eredetit hallgatnánk lemezről” – vallja az együttes munkáról Alex Johansson. 

Az október 22-i est főszereplője egyértelműen John Williams, az újkori filmzeneszerzés megkerülhetetlen atyja, aki több mint 100 mozgókép fő dallamát jegyzi. Bárhol a világban filmzenei gálát adnak, John Williams neve kerül ki elsőként, őt követi a szintén zseniális Hans Zimmer. A Divertimento műsorában elhangzott, a győri koncerten új feldolgozásokat is hallhat a nagyérdemű, így az est kiváló elegye lesz a megunhatatlan örökzöldeknek és a csemegéknek. A fantasztikus zenei élményt a vizualitás is fokozza, az Egyetemi Csarnok óriáskivetítőjén élhetjük át a Titanic, a Batman, a Top Gun, a Star Wars, a Gladiator és a Harry Potter, valamint a Jurassic Park című filmek legemlékezetesebb pillanatait. 

Kapcsolódó témák: #divertimento | #Hollywood |