Erős szezonra készül a Sharks utánpótláscsapata

Szerző és fotó: Venesz Klaudia
2024.07.25. 20:13

A Győr Sharks amerikai futballcsapat megkezdte felkészülését a 2024-es, őszi szezonra. A juniorok ütős bajnokságra készülnek, jelenleg az erejük és állóképességük fejlesztésén dolgoznak.

Az ETO Park edzőtermében találkoztunk a cápák utánpótláscsapatának tagjaival. A gyakorlatokat amerikai edzőjük, Andrew Walock szakértő irányítása mellett végezték a fiúk. Andrew arra hívta fel a figyelmet, hogy autentikus, amerikai edzésterv alapján dolgoztatja a srácokat, akik a testük minden izomcsoportját átmozgató feladatsorokat kapnak és a fejlődésüket is figyelemmel kísérik. Hétről hétre rögzítik a játékosok teljesítményét, így nyomon követhetik azt is, milyen formában vannak.

Baldauf Attila, a Győr Sharks SE alelnöke elmondta, hogy a kéthetes edzőtáborba kifejezetten diákok jelentkezését várták. A juniorok közül többségében U17-es csapattagok vesznek részt heti négy edzésnappal a Sharks Elite Summer Training Programban, ahol a konditermi edzéseket sebességi és erőnléti mozgásokkal egészítik ki. A juniorok első mérkőzésre szeptember elején kerül sor – tudtuk meg a sportegyesület alelnökétől.

A Cápák négy szakosztállyal vágnak bele az új szezonba: a felnőtt és junior csapat, valamint a cheerleading mellett a flagfocival is készülnek a gyepek meghódítására az őszi szezonban.

Korábban írtuk a témában:

Kapcsolódó témák: #amerikai foci | #Győr Sharks | #sport |