Kissé szeles, de nyári idő vár ránk

Győr+ Fotó: MTI/Mónus Márton
2024.07.26. 06:48

Pénteken sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő felhőkből csapadék sehol sem várható. A keleti és az északkeleti tájakon az északi-északnyugati, északnyugaton pedig a délies szél élénkül meg. Délutánra 27 és 33 fok közé melegszik a levegő.

Szombaton napos, száraz időben lesz részünk, legfeljebb csak este sodródhat be a nyugati, északnyugati határhoz közeli tájakra egy-egy futó zápor, esetleg zivatar. A délies szél a Dunántúlon többfelé megélénkül, néhol megerősödik. Helyenként még friss lesz a hajnal. Sokfelé visszatér a kánikula, a csúcshőmérséklet 30 és 36 fok között alakul.

Vasárnap sok napsütésre számíthatunk az ország nagy részén, de délután északnyugatra és nyugatra futó záporok, zivatarok érkezhetnek egy közeledő hidegfront hatására, és ezeken a tájakon az északnyugatira forduló szél is megerősödik. Késő délutántól, kora estétől egyre nagyobb területen támadhat fel az északnyugatira, északira forduló szél. A legmelegebb órákban 32-38 fokra van kilátás.

Hétfőn a front hatására napos-gomolyfelhős időben lesz részünk, de számottevő csapadék sehol sem valószínű. Élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 28 és 33 fok között alakulhat. Kedden napos, száraz időre számíthatunk. A többfelé élénk, helyenként erős északnyugati szélben délutánra 28 és 33 fok közé melegedhet a levegő.

Forrás: Időkép

Kapcsolódó témák: #hőség | #időjárás | #kánikula | #nyár |