Bemutatjuk a Színpadra fel! győzteseit

Jöttek, zenéltek, győztek!

P. Csapucha Adrienn Fotó: Ács Tamás
2024.07.26. 08:59

A szomorkás időjárás ellenére fantasztikus volt a hangulat az elmúlt hétvégén a Dunakapu téren, a Fröccsnapok kísérőrendezvényeként a Színpadra fel! döntősei léptek a világot jelentő deszkákra. Nagy volt az izgalom, a jelentkezők egyedi összeállításokkal, feldolgozásokkal és saját dalokkal is készültek. Végül a szakmai zsűri döntése értelmében a képzeletbeli dobogó legfelső fokára a Levelező Tagozat állhatott, míg az új Dj-kategória győztese Dj Roll R lett. Velük beszélgettünk.

„Teljesen mindegy milyen a stílus, már az szenzációs dolog, hogy 2024-ben fiatalok zenéléssel foglalkoznak, kiállnak és a saját gondolataikat próbálják átadni a nagyközönségnek” – ezt mondta a Győr+ Médiának Boros Csaba, a Republic zenekar frontembere, aki nagy szerepet kapott a győri tehetségkutató ítészei között. És bizony a nyertesek egészen ifjú, feltörekvő tehetségek, akik kivétel nélkül már gyerekkorukban közel kerültek a ritmusban gazdag művészethez.

Mátyás, Luca, Ábel, András és Dani közös múltja a győri Czuczor-gimnáziumban kezdődött, ám néhány évnek el kellett telnie mire belefogtak a közös, örömzenélésbe. Az élet egymástól távol vitte őket, van aki orvosnak, pszichológusnak, történésznek vagy éppen mérnöknek készül hazai egyetemeken. Mégis a sors úgy hozta, hogy kapcsolatban maradtak, majd márciusban álmodtak egy nagyot és megalapították a Levelező Tagozatot.

„Rögtön hozzáfogtunk a számok írásához, a tehetségkutató finisébe is a két feldolgozás mellett két saját produkcióval érkeztünk, a PET-palackot és a Vasárnapot hallhatta a közönség. A tervünk az, hogy dalainkat minél szélesebb körben be tudjuk mutatni, erre nagyszerű lehetőség volt a Színpadra fel!, egyfajta ugródeszka, hogy minél többen megismerjék a nevünket. A stílusunk egyébként alternatív rock, egy kis jazz irányzattal ötvözve” – mesélte a banda képviseletében Dani. S közben azt is elárulta, nagyon jó élményekkel gazdagodtak, a győri bemutatkozás mindannyiuk számára nagy löketet adott. „Nagy álmunk, hogy minél több zeneszerető előtt játszhassunk, és kiadhassuk első albumunk” – zárta a gitáros.

„Nem gondoltam, hogy ekkora sikerem lesz, de úgy érzem az időben amit kaptam, abban sikerült felrobbantanom a Dunakapu teret” – ezt már Dj Roll R nyilatkozta lapunknak. A 33 éves jánossomorjai lemezlovas 20 éve foglalkozik zenéléssel, igaz akkor még csak kisebb bulikban pörgette a korongokat, majd rezidens Dj lett egy mosonmagyaróvári klubban. Stílusváltás következett, rap előadó lett a tehetség, de visszahúzta a szíve és két évvel ezelőtt újra beállt a pult mögé.

„Nagyon szerettem bulikba járni, mindig ott álltam a Dj-k előtt, megtetszett az a miliő ami átszövi ezeket a fellépéseket. Hogy mitől jó egy lemezlovas az változó. Az én esetemben, azaz egy feltörekvő Dj-nél a legjobb az, ha alázattal áll a keverőpult mögé és megpróbálja kiszolgálni a közönséget. Szórakoztatni megyünk és azért vagyunk, hogy a hallgatóság jól érezze magát. Kell egy arany középút, hogy minden korosztály kikapcsolódjon!” – vallja Kis Roland, akinek nincsenek nagy elvárásai, de mint mondja, örül, hogy lerakhatta a lábnyomát Győrben, sodródik az árral és bízik benne, hogy megsokasodnak a felkérések.

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #DJ | #lemezlovas | #Színpadra fel! | #tehetségkutató | #zenekar |