Párizs 2024 – Mészáros Krisztofer döntőbe jutást vár magától

MTI Fotó: MTI/Illyés Tibor
2024.07.26. 13:55

Mészáros Krisztofer döntőbe jutást vár magától a párizsi olimpia tornaversenyein.

“Még soha nem versenyeztem ennyi ember előtt. A célom az, hogy a szombati selejtezőben jó gyakorlatokat tudjak bemutatni, és nagyon jó lenne ott lenni az egyéni összetett és a talaj döntőjében is” – mondta korábban a talajon Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes Mészáros, aki úgy érzi, jó formában és felkészültem érkezett a francia fővárosba.

Egy-két gyakorlata változott a legutóbbi kontinensviadal óta, lólengésben és korláton például betettek egy-egy plusz elemet, és a nyújtó kiinduló-pontszámát is feljebb vitték. Talajon viszont maradt az Eb-érmes gyakorlata, ennek ellenére gyűrűn és talajon volt egy kisebb rontása a szerdai pódiumedzésen.

A Győri AC sportolója mind a hat szeren versenyez szombaton, és korláton mutathatja be először a gyakorlatát.

“A cél, hogy megcsinálja a gyakorlatait, és ha ez sikerül, akkor titkon bízom abban, hogy szerdöntőbe kerülhet, és az egyéni összetett finálé is elérhető számára. Korábban volt egy sérülése, örömmel tapasztaltam, hogy ez már a múlté. Teljes erőbedobással tudott készülni az olimpiára” – mondta Kovács István, a férfi válogatott szövetségi kapitánya.

A magyar női csapat tagjai közül a háromszoros Európa-bajnok Kovács Zsófia a csütörtöki pódiumedzésen elszenvedett térdsérülése miatt nem indulhat, a helyére Székely Zója nevezését kezdeményezi a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) felemáskorláton.

FRISSÍTÉS! A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közlése szerint jóváhagyták Székely Zója indulását, így ő képviseli majd az országot a párizsi ötkarikás játékokon felemáskorláton.

Bácskay Csenge ugrásban, Czifra Bettina Lili mind a négy szeren indul. Előbbi úgy fogalmazott, élete legfontosabb versenyére készül.

Az a célom, hogy azokat az ugrásokat, amelyekkel készülök, hibátlanul be tudjam mutatni. A többi már nem rajtam múlik. Életem első olimpiája, és fantasztikus dolognak tartom, hogy itt lehetek” – nyilatkozott Bácskay.

A férfi egyéni összetett döntőt szerdán, a nőit csütörtökön rendezik, a szerenkénti döntőkre jövő szombaton, vasárnap és augusztus 5-én kerül sor. A selejtező egyben kvalifikáció az egyéni összetett és a szerenkénti finálékra. Az összetett 24 fős fináléjába nemzetenként maximum két versenyző juthat be, míg a szerenkénti döntőkre ugyanez érvényes a legjobb nyolc tornászt tekintve.

Kapcsolódó témák: #Mészáros Krisztofer | #olimpia | #Párizs 2024 | #torna |