Nyíregyháza ellen debütált az NBI-ben az ETO

Győr+/MTI Fotó: Győr+/Csendes Szonja
2024.07.26. 21:17

A kilenc év után élvonalba kerülő ETO FC Győr csapata Mezőkövesre utazott, hogy részt vegyen a 2024/25-ös szezon első mérkőzésére.

A 29. percben, a vitás kérdésben a VAR döntött: a lehetőséget a nyíregyházi Kovács Márk gólra váltotta. A 11-essel a félidei eredmény 1:0.

Az 55. percben a keleti csapat gólvágója, Beke Péter növelte a hazaiak előnyét: 2:0

Matija Krivokapic, az ETO dunaszerdahelyi kölcsönjátékosa szépített a 78. percben.

A Nyíregyháza Spartacus 2-1-re legyőzte a hozzá hasonlóan újonc vendégét, az ETO FC Győr együttesét a labdarúgó OTP Bank Liga pénteki nyitónapjának második, mezőkövesdi mérkőzésén – írja az MTI.

OTP Bank Liga, 1. forduló: Nyíregyháza Spartacus FC-ETO FC Győr 2-1 (1-0)
Mezőkövesd, Városi Stadion, v.: Erdős
gólszerzők: Kovácsréti (28., 11-esből), Beke (55.), illetve Krivokapic (78.)
sárga lap: Jokic (85.), Kovácsréti (94.), illetve Gavric (59.), Bitri (70.), Csontos (83.), Krivokapic (94.)

Nyíregyháza Spartacus FC: Fejér – Farkas Be. (Navratil, 59.), Alaxai, Temesvári (Jokic, 82.), Nagy B. – Nagy D., Rjaskó, Kesztyűs (Tamás, 82.) – Kovácsréti, Beke (Babic, 75.), Gresó (Pinte, 59.)

ETO FC Győr: Gyurákovics – Vera, Szépe (Bitri, a szünetben), Boldor, Csontos – Tóth R. (Krivokapic, 61.), Skvarka, Anton (Ntsama, 89.) – Kröhn (Gavric, a szünetben), Lukic (Farkas Ba., 68.), Bumba

Az elmúlt idényben még a Merkantil Bank Ligában futballozó csapatok Mezőkövesden kezdték meg az – immár élvonalbeli – idényüket, mivel a másodosztályból bajnokként feljutott Nyíregyháza még nem vehette birtokba a felújított stadionját. Az NB II-ben mindkét találkozót a nyírségiek nyerték a legutóbbi szezonban.
Az NB I-ben 3344 nap után találkoztak ismét a felek, a visszatérés rögtön győri helyzettel indult. Lendületes, harcos, ám sokszor pontatlan játék jellemezte a mérkőzés elejét, amelyet a vendéglátó Nyíregyháza enyhe mezőnyfölénye jellemzett. Az első félidő derekán Kovácsréti lövése után ért győri kezet a labda a tizenhatoson belül, hosszas videózás után ítélt büntetőt a játékvezető, a tizenegyest pedig ki is használta a Spartacus. A folytatásban is a Nyíregyházánál volt többet a labda, a játékot egy kisebb tömegjelenet szakította meg rövid időre. A szünethez közeledve újra a pályaválasztó előtt adódott ígéretes lehetőség, a közel hatperces ráadással megtoldott első játékrész egygólos nyíregyházi előnnyel zárult.
A fordulás után a félpályánál adott el egy labdát a szünetben kettős cserével frissítő ETO védelme, gyors ellentámadásból pedig kétgólosra növelte előnyét a Nyíregyháza. Gyurákovics bravúrja kellett ahhoz, hogy ne legyen még nagyobb a kisalföldiek hátránya, ugyanakkor a vendégek előtt is adódtak nagy lehetőségek. A friss szerzemény Krivokapic szép cselek után a tizenhatoson kívülről eleresztett lövésével szépített is az ETO, ezzel nyitottá vált a hajrá, újabb gól azonban már nem esett: kilencéves szünet után a Nyíregyháza tért vissza győzelemmel az NB I-be.

Galéria: Csendes Szonja

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás | #sport |