Párizs 2024 – szombati összefoglaló

Győr+ Illusztráció: depositphotos.com
2024.07.27. 11:54

Cikkünkben a Párizsi olimpia szombati napjának magyar eredményeit gyűjtjük össze. Az eredmények folyamatosan frissülnek!

A párbajtőröző Muhari Eszter vereséget szenvedett az elődöntőben, így utolsó asszójában a bronzéremért mérkőzhet a párizsi olimpián.

Az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes páros 4:1-re kikapott hongkongi ellenfelétől szombaton a párizsi olimpia asztalitenisz tornájának nyitónapján és kiesett.

Valter Attila a 22. helyen végzett az országúti kerékpárosok egyéni időfutamában szombaton a párizsi olimpián.

A párbajtőröző Muhari Eszter a harmadik mérkőzését is megnyerte szombaton, ezzel elődöntős a párizsi olimpia vívóversenyén.

Vereséggel kezdte szereplését a párizsi olimpián a magyar női vízilabda-válogatott: Mihók Attila és Cseh Sándor világbajnoki ezüstérmes együttese a csoportkör első fordulójában, szombaton 10-8-ra kikapott az Európa-bajnok hollandoktól.

Muhari Eszter a második mérkőzését is megnyerte szombaton, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé a női párbajtőrözők párizsi olimpia vívóversenyében.

Gémesi Csanád legyőzte az első fordulóban a világbajnoki címvédő amerikai Eli Dershwitzet férfi kardban szombaton a párizsi olimpia vívóversenyén, ezzel nyolcaddöntőbe jutott.

A címvédő Szilágyi Áron kikapott az első fordulóban, így nem jutott nyolcaddöntőbe férfi kardban szombaton a párizsi olimpia vívóversenyén.

Major Veronika az első helyen zárta a női légpisztolyosok alapversenyét, ezzel bejutott a vasárnapi nyolcas döntőbe a párizsi olimpia első, szombati versenynapján, melyen Fábián Sára Ráhel a 33. helyen zárta a számot.

Első mérkőzésén kikapott, így nem jutott nyolcaddöntőbe a kardozó Szatmári András a párizsi olimpia vívóversenyén.

Mészáros Krisztofer legjobb szerén, talajon hibázott, korláton viszont remekelt, összességében pedig jól tornázott, így összetettben az ötödik helyen áll a férfi egyéni selejtező első körét követően a párizsi olimpia szombati versenynapján.

A Németh Nándor, Kós Hubert, Szabó Szebasztián, Jászó Ádám összeállítású 4×100 méteres magyar férfi gyorsváltó hetedik helyen jutott döntőbe a párizsi olimpia medencés úszóversenyeinek szombati nyitónapján.

Nem jutott döntőbe a Senánszky Petra, Ábrahám Minna, Ugrai Panna, Pádár Nikolett összeállítású 4×100 méteres magyar női gyorsváltó a párizsi olimpiai medencés úszóversenyeinek szombati nyitónapján.

A magyar férfi kézilabda-válogatott 35-32-re kikapott Egyiptomtól a párizsi olimpia csoportkörének első fordulójában, szombaton.

Sárkány Zalán egyéni csúcsa ellenére sem jutott döntőbe 400 méter gyorson a párizsi olimpia medencés úszóversenyeinek szombati nyitónapján.

A lovastusázó Kaizinger Balázs is megkezdte szereplését a párizsi olimpia szombati napján, díjlovaglására 45,50 hibapontot kapott a festői szépségű helyszínen, a Versailles-i kastély kertjében.

Sikerrel vette az első akadályt a párizsi olimpia vívóversenyeinek első magyar szereplője: Muhari Eszter öttusos győzelemmel jutott a legjobb 16 közé női párbajtőrben.

Késely Ajna nem jutott döntőbe 400 méter gyorson a párizsi olimpia medencés úszóversenyeinek szombati nyitónapján.

Pétervári-Molnár Bendegúz harmadik helyen ért célba a férfi egypárevezősök szombati előfutamában a párizsi olimpián, ezzel negyeddöntőbe jutott.

Messze volt az éremmérkőzésbe jutástól a Mészáros Eszter, Péni István kettős a légpuska vegyes csapat számban a párizsi olimpia első, szombati versenynapján, melyen a 20. helyet szerezte meg.

Illusztráció: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #olimpia | #párizs2024 |