Párizs 2024 – A párbajtőröző Muhari Eszter a 16 közé jutott

MTI Fotó: MTI/Illyés Tibor
2024.07.27. 12:04

Sikerrel vette az első akadályt a párizsi olimpia vívóversenyeinek első magyar szereplője: Muhari Eszter öttusos győzelemmel jutott a legjobb 16 közé női párbajtőrben.

A magyar vívó 15-10-re verte a kínai Tang Csün-jaót.

A következő körben a dél-koreai Szong Szerával csap majd össze 14.10-kor.

A kiírtnál tíz perccel később tudott először pástra lépni a Tatabányai SC 21 éves párbajtőrözője a Grand Palais impozáns épületében szépen kialakított – bár kissé túlhűtött – versenyhelyszínen, mert a címvédő kínai Szun Ji-ven megcsúsztatta a programot. Ráadástussal kikapott a japán Josimura Mihótól, de jó darabig nem nagyon akarta tudomásul venni a vereségét, ami egyáltalán nem tetszett a közönségnek. A végeredmény kihirdetésénél lelátókat teljesen megtöltő szurkolók nagy lelkesedéssel tapsolták meg a japán vívót.

Muharinak is kínai ellenfele volt, a húszéves Tang azonban csak az első szakaszban okozott neki gondot. Felváltva vezettek a felek, az ázsiai vívó lépés kitöréssel többször eltalálta a magyar párbajtőrözőt. Az első szünet után, 2-3-ról 5-5 lett az állás, innen viszont jól védekezett Muhari és pontosan szúrt közbe, “megfogta” ellenfelét, amint azt később a vegyes zónán áthaladva röviden összefoglalta: fejben elgyengítette Tant. A harmadik szakasz elején ugyan közelebb zárkózott az ellenfele, de Muhari magabiztos győzelmet aratott.

Eredmény:
Női párbajtőr, a 32 között:
Muhari Eszter – Tang Csün-jao (kínai) 15-10

Kapcsolódó témák: #olimpia | #párbajtőr | #párizs2024 |