Párizs 2024 – Sárkány Zalán sem jutott döntőbe 400 méter gyorson

MTI Fotó: MTI/Derencsényi István
2024.07.27. 12:41

Sárkány Zalán egyéni csúcsa ellenére sem jutott döntőbe 400 méter gyorson a párizsi olimpia medencés úszóversenyeinek szombati nyitónapján.

Az élete első olimpiáján szereplő 20 éves sportoló az egyetlen olyan magyar úszó, aki B-szintesként is medencébe ugorhatott, mivel ebben a számban egyetlen honfitársa sem indult, neki viszont 800-on megvolt az A szintje.

Az Egyesült Államokban tanuló Sárkány a 24. nevezési idővel rendelkezett, a harmadik előfutamban a nyolcas pályára kapott besorolást, ahol végül decemberi egyéni csúcsát (3:47.91) több mint fél másodperccel megjavítva, 3:47.33 perccel harmadikként csapott célba. Ezzel az idővel végül összesítésben 14. lett.

“Végre mosolyogva jöttem ki a medencéből, nem gondoltam, hogy harmadikként fogok benyúlni. Sikerült jól hajráznom és az utolsó százon egész jól rá tudtam úszni a többiekre, ez is volt a tervem. Ez egy remek idő így délelőtt, nem számítottam rá, ugyanis még nem könnyítettünk, mivel az ezerötszáz gyors a fő számom, ami csak jövő szombaton lesz” – nyilatkozta az MTI-nek Sárkány.

Az olimpiát megelőzően a veszprémi nyíltvízi úszókkal, Rasovszky Kristóffal és Betlehem Dáviddal közösen készülő Sárkány még 800 és 1500 méter gyorson lesz érdekelt a francia fővárosban.

Kapcsolódó témák: #olimpia | #párizs2024 | #úszás |