Párizs 2024 – A cselgáncsozó Pupp Réka a vigaszágon folytatja

MTI Illusztráció: depositphotos.com
2024.07.28. 13:38

Pupp Réka kikapott a negyeddöntőben, így a vigaszágon folytatja vasárnap a párizsi olimpia cselgáncstornáján a 52 kilogrammosok között.

A kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes magyar versenyző második olimpiáján a mongol Lkhagvasuren Sosorbaram ellen kezdett, akit leléptettek ellene. A negyeddöntőben Odette Giuffrida következett, akit eddigi öt mérkőzésükön csak egyszer tudott legyőzni, igaz, az éppen a dohai világbajnokságon sikerült, amivel elődöntőbe jutott. Kikapott tőle viszont a tokiói olimpián, ahol Giuffrida bronzérmet szerzett a riói ezüst után. Emellett világ- és Európa-bajnoknak is mondhatja magát.

Az Atomerőmű SE 28 éves sportolója nekiugrott nagynevű ellenfelének, volt egy-két jó kísérlete, de másfél perc akció nélkül telt el, az első intést pedig Pupp Réka kapta. Braun Ákos tanítványa ment előre, akadt is bíztató akciója, de az olasz rutinosan védekezett. Aztán Giuffrida belekontrázott a magyar indításába, amiért vazaarit kapott. A hátralévő időben még begyűjtött egy figyelmeztetést, de ez már nem változtatott az eredményen.

Pupp Réka a bronzéremig tartó vigaszágon – a 16 órakor rajtoló délutáni programban – a vb- és Eb-harmadik izraeli Gefen Primóval kezd, aki ellen 3/1-re áll a győzelmi mérlege.

Illusztráció: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #cselgáncs | #olimpia | #párizs2024 |