Párizs 2024 – Kaizinger 17 helyet javított a lovastusa terepversenyében

MTI Illusztráció: depositphotos.com
2024.07.28. 15:22

A lovastusázó Kaizinger Balázs 17 helyet javított vasárnap tereplovaglásban a párizsi olimpián, ezzel a 45. helyen áll.

A magyar lovas kissé tartott a technikás pályától, amelyen széles ugrásokat kellett teljesítenie 12 éves lovával, Herr Cooles Classicóval a Versailles-i kastély előkertjében.

A 45 esztendős Kaizinger 11:38:00 perc alatt teljesítette a pályát, melyre 16 hibapontot kapott, így a díj- és a tereplovaglás után 61,80 hibaponttal a 45. pozícióból várja a hétfői díjugratást.

A ló nem rutintalan, de ilyen feladatokat még soha nem teljesített. Miután elindultam, onnantól kezdve úgy csinálta a dolgát, mintha egy öreg, rutinos ló lett volna. Egy 12 éves lóról beszélek, ami sallangmentesen ment végig, talán egy ugrás volt, ami lehetett volna szebb, de igazából ezt nem szépségre mérik. Jó érzés volt, hogy a lovam végig partner volt, le a kalappal” – mondta az M4 Sportnak Kaizinger, majd hozzátette, hogy lova teljes mértékben hozta az elvárásokat, korábban pedig előfordult, hogy 30 helyet is javított vele tereplovaglásban.

A hétfőn sorra kerülő díjugratásról elmondta: “egy szép ugrópályával meg leszünk elégedve, és majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég”.

Lovassportban 28 év után szerepel ismét magyar versenyző az ötkarikás játékokon.

Illusztráció: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #lovassport | #olimpia | #párizs2024 |