Visszatér a kánikula

Győr+ Illusztráció: depositphotos.com
2024.07.31. 06:11

Csapadékmentes, meleg napunk lesz.

Szerdán szinte mindenhol zavartalan napsütésben lesz részünk, csapadék sehol sem várható. Nyugaton a délies, északkeleten a nyugatias szelet kísérhetik élénk lökések. Hajnalban általában 7 és 16 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet, majd délutánra 30 és 35 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtökön már több tájegységünkön felhők zavarhatják időnként a napsütést, és helyenként a Dunántúlon, valamint elszórtan északon futó záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Többfelé megélénkül, néhol megerősödik a déli-délnyugati, majd a nyugatira forduló szél. A csúcshőmérséklet 32 és 38 fok között alakul, de a záporok, zivatarok környezetében hirtelen több fokot hűlhet a levegő.

Pénteken egy hidegfront hatására többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok a napos időszakok mellett. Helyenként akár hevesebb viharok is előfordulhatnak felhőszakadással, jégesővel és viharos széllökésekkel. Zivataroktól függetlenül is sokfelé élénk lesz a nyugati-északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 28 és 34 fok között alakul.

Szombaton már több napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből elsősorban még a Dunától keletre alakulhat ki helyenként futó zápor, néhol zivatar. Az élénk, erős északi-északnyugati szélben délutánra 26 és 32 fok közé melegedhet a levegő. Vasárnap a napos-gomolyfelhős időben csak elvétve alakulhat ki futó zápor. Mérséklődik a légmozgás. Délután 27-32 fokot mutathatnak a hőmérők.

Forrás: Időkép
Illusztráció: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #időjárás | #kánikula | #meteorológia |