Fontos, hogy együtt építsük Győr városát!

Mireider Máté Fotó: Vig Norbert
2024.07.31. 08:26

Szokásos, kétheti rádiós vizitjére érkezett a Győr+ Rádióba dr. Dézsi Csaba András. Herkely Ákos és Bajzát Zsuzsanna műsorvezetők ezúttal is több témában faggatták a város vezetőjét, aki pár nappal ezelőtt még kórházban volt, de a gyors ellátásnak köszönhetően már jól van.

Mint ahogy azt dr. Dézsi Csaba András kezdésként elmondta: nem szokta titkolni a dolgait, általában kiteregeti, mi történik vele. „Ha valaki súlyos állapotba kerül, akkor nagyon fontos az időfaktor, hogy minél hamarabb bekerüljön a „gépezetbe” – mondta dr. Dézsi Csaba András.

A polgármester elmondta: a betegek első kérdése általában az szokott lenni a műtét után, hogy mikor mehetnek haza. „Nagyon fontos, hogy ha tüneteket észlelünk magunkon, akkor azonnal cselekedni kell. Ilyenkor nincs sorbanállás, azonnal ellátást kapunk. Ne hezitáljunk, azonnal telefonáljunk” – tanácsolta dr. Dézsi Csaba András, aki mind a kórházi dolgozóknak, mind a feleségének megköszönte a gyors ellátást.

A város vezetője elmondta: az őt ért kritikákat komolyan veszi, és a betegsége nincs összefüggésben a választási eredményekkel. „Ezt a hátizsákot én már letettem” – tette hozzá dr. Dézsi Csaba András, aki tanúságként elmondta: ha baj van, azonnal mentőt kell hívni, onnantól már jó kezekben vagyunk.

Az adás következő témájaként Lázár János néhány héttel ezelőtti posztjáról kérdezték a műsorvezetők dr. Dézsi Csaba Andrást. Mint azt a polgármester elmondta: Lázár János poénja nem jól sült el, az októbertől hivatalba lépő polgármester, Pintér Bence pedig komolyan vette ezt a poént. Szeles Szabolcs alpolgármester tisztázta a helyzetet akkor, a Volán által benyújtott számlák közül 650 millió forintnyit vitat a város.

„Ez nem egy politikai döntés volt, a könyvvizsgálónk emelte ki ezeket a számlákat, hogy ezek mögött nincs teljesítés. Minden számlát nem szabad aláírni, meg kell nézni, hogy van-e mögötte teljesítmény” – foglalta össze dr. Dézsi Csaba András, aki hozzátette: a jövőre vonatkozóan felajánlotta a segítségét Pintér Bencének, bármikor szívesen segít neki.

Az útfelújítás soha nincs jókor – vélte a polgármester arra a kérdésre, hogy jelenleg is több helyen zajlanak útépítések, fejlesztések, amelyek miatt több városrészben is az ott élők türelmét kérte.

Három és fél évig tartott, mire a börtön ügyét sikerült elintézni, rengeteg mindenkivel tárgyalt, de végül sikerült elérni, hogy az épületet bezárják – mint azt dr. Dézsi Csaba András hozzátette, ehhez az is kellett, hogy egy szökési kísérlet nyomán felülvizsgálták a létesítményt.

A Szigethy Attila út – Verseny utcai kereszteződésnél épülnek parkolók, a munkákat a héten elkezdték. Az elmúlt években több, mint 1000 parkolót létesítettek a városban, de az autók száma gyorsabban nő – jelezte dr. Dézsi Csaba András, aki azt is elmondta: nem lesznek új parkolózónák a városban.

Továbbra is osztják a 750 forintos győri pénzérmét. Aki szeretne, hozzá tud jutni a győriek közül, ugyanakkor korlátozott létszámban áll rendelkezésre a győri kuriózum – jelezte a város vezetője.

A Széchenyi István Egyetem területén található postával kapcsolatosan elevenítette fel azt, hogy az egyetem vezetését kereste meg, hogy működjenek együtt a posta újranyitásában. „Fontos, hogy megtaláljuk a kapcsolódási pontokat a városban, és együtt építsük Győrt!” – emelte ki dr. Dézsi Csaba András.

A győri programkínálat kapcsán a polgármester elmondta: Győrben ez már hagyomány, hogy egymást érik a fesztiválok és a programok, az emberek valószínűleg elvárják, hogy ez folytatódjon majd. Azt is kiemelte a város vezetője: mindenféle igényt próbáltak kielégíteni az elmúlt években.