Mélyvíz: Kulisszatitkok a Barokk Esküvőről

Győr+ Fotó: Győr+ Média
2024.07.31. 11:07

Keglovich Ferencné Zita, a barokk főszervezője, az esemény motorja és Kadlicsekné Betti, a Győri Barocco Táncegyesület vezetője, társalapítója tisztelte meg kollégánkat kedden este a Mélyvíz-ben, hiszen augusztus 8-tól ismét barokk pompában úszik városunk.

Jövő héten csütörtökön kezdetét veszi a 31. Barokk Esküvő, amikor városunk polgárai egy olyan időutazásban vehetnek részt, ami csak egyszer van az évben. A város ünnepe vár kicsiket, nagyokat egyaránt már jövő héten csütörtökön, hiszen idén először előbb kezdődik a legszebb hagyományőrző fesztiválunk.  

Zita beszélt a belvárosi üzletek feldíszítésének lehetőségéről, a beöltözés illetve ruhakölcsönzés opcióiról és külön a férfiaknak szánt rendezvényhelyszínről, ami idén a Radó-sziget. A hölgyek úgy élik mindennapjukat, hogy legyen a barokk mindenkié, hiszen varázslattal indul a fesztivál, egy káprázatos koncerttel, ahol ötvöződnek a barokk és a jelenkor szépségei. Betti, aki mindennapjait is úgy éli, mint egy XVIII. századi dáma, kitért a felvonulás, zene, tánc, szerenád, vásári komédiások varázslatos világára.

A hölgyek szerint egész évben kellene beszélni a barokkról, Mária Teréziáról, a szabad királyi városi rangról, melyet tőle kaptunk 1743. március 6-án, ismerjük, tudjuk meg milyen volt a férfiak nők közötti viszony, hogyan udvaroltak eleink, miért élvezte ezt a köznép is, nem csak a királyi udvar és annak lakói.

A Mélyvíz adása visszahallgatható itt:

Kapcsolódó témák: #Barokk esküvő | #Győr+ Rádió | #mélyvíz | #program |