Kuttor-Bragmayer: itt nem létezik szerencse, meg kell dolgozni az eredményért

MTI Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
2024.07.31. 11:23

Kuttor-Bragmayer Zsanett szeretett volna az első húsz között végezni a párizsi olimpia triatlonversenyében, de amint azt a vegyes zónában elmondta, ebben a sportágban "nem létezik szerencse", aki megdolgozik érte, az lesz eredményes.

A női mezőny egyetlen magyar indulója az úszás után hetedik volt, a kerékpározást követően pedig kilencfős élbollyal kezdhette meg a futást, amelyben visszacsúszott és végül 26. lett.
“Amiért jöttem, hogy semmi ne maradjon bennem, azt megcsináltam” – kezdte versenye elemzését. – “Tisztában voltunk vele, hogy a futásom nem elég most ahhoz, hogy a top 15 környékén beérjek. Van agy Achilles-sérülésem, amiből próbálkoztam fölállni, nagyjából föl is álltam, de azért a tavalyi fél év kimaradás, az sok volt nagyon.”    Elárulta, hogy az első két számra fókuszált leginkább, azokban pedig tudta hozni, amit szeretett volna. “Ennek nagyon örülök. Itt nem létezik szerencse, aki megdolgozik érte, az lesz a végén eredményes” – jelentette ki.

A futására rátérve azt mondta, azon a határon volt, hogy folyamatosan görcsölt. “Ha egy kicsit nyomtam, már a görcs szélén voltam, tehát mindig vissza kellett vegyek a tempóból. Összességében nyilván csalódott vagyok a számszerű helyezéssel, de amúgy az első két számnak nagyon örülök, szerintem egy agresszív versenyzést tudtam csinálni” – vélekedett.

Az, hogy a verseny közvetlenül az eső elállta után kezdődött, neki kedvezett. “Nekem minden olyan körülmény, ami nem a megszokott és nem a normálishoz közeli, előnyös: egy sodrásos víz, eső, egy csúszós pálya” – mondta az MTI erre vonatkozó kérdésére.

Az úszás a Szajnában tetszett neki, annak ellenére, hogy “borzasztó küzdelmes volt”. “Visszafelé gyakorlatilag egy helyben úsztak többen a lányok, és nekem is küzdenem kellett. Szerencsére a falhoz közel tudtam helyezkedni, ezáltal azt vettem észre, hogy folyamatosan előzöm őket, annak ellenére, hogy az első kanyart nem tudtam jól bevenni. Nekem meglepően jólesett” – mondta, hozzátéve, hogy átlagos körülmények között ilyen különbségek nem alakultak volna ki. Beszélt arról is, hogy tetszett neki a szurkolás, sokan a franciák közül is biztatták.

Bragmayer 2022 augusztusától Franciaországban élt és készült az olimpiára. “Azért is szomorú egy kicsit, hogy nem tudtam előrébb befejezni a versenyt, mert tényleg nagyon jó helyen voltam, és jó lett volna beérni a top húsz környékén” – zárta nyilatkozatát.

Kapcsolódó témák: #párizs2024 | #sport | #Triatlon |